Σπουδαία νίκη με εντυπωσιακή ανατροπή στο ντέρμπι της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 2-1, φέρνοντας τα… πάνω-κάτω μέσα σε διάστημα 11 λεπτών στο τέλος του παιχνιδιού.

. Ο ΠΑΟΚ αναπτερώθηκε με πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο όταν πέτυχε και τα γκολ της νίκης ενώ ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε τρίτη στη σειρά ήττα στο πρωτάθλημα.

Πολύ νωρίς στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα. Ήταν το 6′ όταν ο Παλάσιος ξεπέρασε την αντίσταση του οπισθοχωρημένου Αντριγια Ζίβκοβιτς και με γωνιακό σουτ κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη για να κάνει το 0-1.

Το γκολ αυτό σταθεροποίησε την αυτοπεποίθηση των “πράσινων” ενώ ο ΠΑΟΚ αναζήτησε στη συνέχεια την αγωνιστική του ταυτότητα.

Στο 28′ ο Πασχαλάκης αποσόβησε δεύτερο γκολ με έγκαιρη επέμβαση, σε ωραία κεφαλιά του Λούνκβιστ, στη συνέχεια όμως της φάσης ο Λετονός διαιτητής χρειάστηκε το VAR για πιθανή περίπτωση πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου επιστράτευσε τον Μπίσεσβαρ αντί του αφανούς Τόμας Μουργκ περιμένοντας καλύτερα αποτελέσματα.

 

Στο 77′ όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Ινγκασον σε μία στιγμή συνολική σύγχυσης στα καρέ του Παναθηναϊκού όπου κάνεις αμυντικός ούτε και ο Μπρινιόλι, δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Ισλανδός από κοντά με αριστερό πλασέ πέτυχε το 1-1.

 

Στο 88′ ολοκληρώθηκε η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ όταν ο Σάστρε με ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι και στη συνέχεια μέσα από τη γραμμή τέρματος για να γίνει το 2-1.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λετονός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Μιτρίτσα από τον Σάντσες το οποίο ανακάλεσε με την βοήθεια της εικόνας από το VAR.