Με τα φρένα σπασμένα έχει ξεκινήσει η χρονιά για τον ΟΦΗ που νίκησε 2-0 τον Βόλο Elabet στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League, παρά τις αλλαγές στην 11άδα.
Οι Κρητικοί κατέκτησαν το Superbet Super Cup με αντίπαλο την ΑΕΚ, νίκησαν με 3-0 επί της ΤΣΣΚΑ στο πρώτο παιχνίδι των play off του Europa League, ενώ ξεκίνησαν με το δεξί και στο πρωτάθλημα με το τρίποντο κόντρα στους Θεσσαλούς.
Ιδανικότερο ξεκίνημα ο Χρήστος Κόντης δεν θα μπορούσε να φανταστεί.
Καλύτερος ο ΟΦΗ στο α’
Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με το καθιερωμένο 3-4-3 με τους Φούντα, Ανδρούτσο, Αϊτόρ στον πάγκο ενώ ο Βόλος με 4-2-3-1.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ηρακλείου ήταν καλύτερή στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε 2-0 έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Νους που από αριστερά έκανε ό,τι ήθελε.
Οι κρητικοί ευτύχησαν με το ξεκίνημα του παιχνιδιού να ανοίξουν το σκορ από λάθος του Μάριου Σιαμπάνη. Ο Νους μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε με το δεξί, ο πορτιέρο του Βόλου δεν υπολόγισε τα φάλτσα και η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του!
Στο 29’ ο Κωστούλας μπήκε στην περιοχή, από δεξιά αυτή τη φορά, προσπάθησε να βγάλει πάσα, ο Μεντίλ τον βρήκε στο πόδι και μέσω var οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Νους στο 33'
Στο 41’ ο Σιαμπάνης έπεσε στα πόδια του Νους που είχε βγει σε θέση για γκολ και έδιωξε τον κίνδυνο ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σιέλης δεν μπόρεσε να σκοράρει έπειτα από κόρνερ. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια κλασσική ευκαιρία όταν ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Αποστολάκη.
Ο Βόλος στα πρώτα 45 λεπτά τα έκανε όλα λάθος. Περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, είχε το τραγικό λάθος του Σιαμπάνη στο πρώτο γκολ, δέχθηκε από πέναλτι το δεύτερο ενώ επιθετικά δεν απείλησε τον ΟΦΗ. Στο 25’ ο Λάμπρου έκλεψε τη μπάλα από τον Σιέλη, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του ήταν δυνατό για τον Ουρτάδο. Ήταν η μοναδική υποψία ευκαιρίας των φιλοξενούμενων στο α’ ημίχρονο που είχαν μόνο μια τελική στο διάστημα αυτό.
Έκανε συντήρηση στο β΄
Στο β’ ημίχρονο ο ΟΦΗ κυκλοφόρησε την μπάλα χωρίς πίεση, συνέχισε να έχει τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα έχοντας στο μυαλό του και τον επαναληπτικό με την ΤΣΣΚΑ, την ερχόμενη Πέμπτη.
Στο 48’ πλασέ στην κίνηση του Αποστολάκη έπειτα από ωραία ενέργεια του Θεοδοσουλάκη, κατέληξε άουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Θεοδοσουλάκης δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να σκοράρει. Στο 78’ σουτ του Ντίκμαν στο ντεμπούτο του, από καλή θέση κόντραρε και δεν βρήκε στόχο.
Για τον Βόλο η είσοδος του Φουρτάδο στη θέση του Λάμπρου δεν απέδωσε. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κλασσική ευκαιρία για να σκοράρουν. Στο 53’ ένα γυριστό σουτ του Τζόκα υπό πίεση κατέληξε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε προβολή του Ες-Σαουμπί στο 59’ και κεφαλιά του Κάργα στο 63’.
Διαιτητής: Μελέτιος Γιουματζίδης, VAR: Στέφανος Κουμπαράκης, AVAR: Γιώργος Κόκκινος, Βοηθοί: Άγγελος Κολλιάκος, Χρήστος Μητροφάνης, 4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης
Κίτρινες: 37’ Κανελλόπουλος -14’ Ες-Σαουμπί, 31’ Μεντίλ, 54’ Μύγας
ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Νικολάου, Σιέλης, Κωστούλας (46’ Πούγγουρας), Αθανασίου (63’ Φούντας), Ντίκμαν, Μπουχαλάκης (63’ Ανδρούτσος), Κανελλόπουλος (82’ Καραχάλιος), Νους (63’ Αϊτόρ), Αποστολάκης, Θεοδοσουλάκης.
ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Κάργας, Ες–Σάουμπι, Μεντίλ, Πιέρ-Γκάμπριελ (23’ λ.τρ. Μύγας), Κόμπα (80’ Γρόσδης), Μπαρέ (80’ Χαραλαμπόγλου), Γκονζάλες (61’ Κρέσπι), Ουρτάδο, Τζόκα, Λάμπρου (46΄Φουρτάδο).
Έρλινγκ Χάαλαντ: Έκοψε τα μαλλιά του και άφησε πίσω την εμφάνιση του... Βίκινγκ
Formula 1: Εκτός αγώνα ο Φερστάπεν μετά από τρομακτικό ατύχημα στην Ολλανδία (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις