Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Οι 11 παίκτες της Super League που πάνε... Mundial (photos)

Αυτοί είναι οι έντεκα παίκτες της Super League που θα ακολουθήσουν τις εθνικές τους ομάδες στο Κατάρ για το Mundial 2022

Αθλητισμός

Με τις περισσότερες θέσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου να έχουν πλέον κλείσει, οι εθνικές ομάδες ξεκινούν σιγά σιγά να «ετοιμάζουν βαλίτσες» για το Κατάρ και τη διοργάνωση που για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της εξωφρενικής ζέστης στην οικοδέσποινα χώρα, το Κατάρ.

Από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 21 Δεκεμβρίου θα παρακολουθήσουμε 32 ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο. Σε αυτές αγωνίζονται συνολικά έντεκα «γνώριμοι» από τα ελληνικά γήπεδα, οι οποίοι αγωνίστηκαν τη χρονιά που πέρασε στο πρωτάθλημα της χώρας μας.

Πρόκειται για τους εξής:

Στίβεν Τσούμπερ, ΑΕΚ, Ελβετία

v

Η Ελβετία έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στην τελική φάση της διοργάνωσης σε έναν όμιλο με φαβορί την Ιταλία, η οποία τελικά αποκλείστηκε στα μπαράζ. Ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν αναπόσπαστο μέρος της εθνικής του ομάδας στην επιτυχία αυτή, όπως άλλωστε είναι και στην ομάδα της ΑΕΚ στην οποία μετρά φέτος 32 εμφανίσεις και θα ταξιδέψει στο Κατάρ για να διεκδικήσει το καλύτερο για την εθνική Ελβετίας.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ΠΑΟΚ, Σερβία

t

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει κερδίσει μία μόνιμη θέση ως «πολυεργαλείο» στην εθνική ομάδα της Σερβίας, η οποία πέτυχε επίσης μία δύσκολη πρόκριση κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα την Πορτογαλία με 2-1. Στη χώρα μας είναι εξίσου αναπόσπαστος από την ομάδα του ΠΑΟΚ με τον οποίο σημείωσε φέτος συνολικά 25 συμμετοχές.

Εχσάν Χατζισαφί, ΑΕΚ, Ιράν

g

Παρά το γεγονός ότι στην ΑΕΚ υπήρξε αναπληρωματικός στο μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν, στην εθνική ομάδα του, το Ιράν, είναι βασικότατος και, μάλιστα, αρχηγός. Ο 32χρονος, που αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού χαφ, μετρά με την εθνική Ιράν, η οποία έδωσε το «παρών» και στο Μουντιάλ του 2018, συνολικά 108 εμφανίσεις, τις οποίες πρόκειται να αυξήσει τον προσεχή χειμώνα.

Πιερ Κουντέ, Ολυμπιακός, Καμερούν

r

O Πιερ Κουντέ μπορεί επίσης να αγωνίστηκε κυρίως ως αναπληρωματικός τη φετινή σεζόν στο λιμάνι, πήρε ωστόσο το εισιτήριο για το πρώτο του Μουντιάλ με την εθνική του ομάδα, το Καμερούν, με την οποία μετρά 29 συμμετοχές. Ο Κουντέ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2024 και σίγουρα ελπίζει οι εμφανίσεις του στο Μουντιάλ να του «κερδίσουν» μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον προπονητή των ερυθρόλευκων.

Καρίμ Ανσαριφάρντ, ΑΕΚ, Ιράν

r

Παλιός γνώριμος στη χώρα μας όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της ΑΕΚ (και παλαιότερα του Ολυμπιακού), ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποτελεί το δεύτερο «κανόνι» της εθνικής ομάδας του Ιράν, με την οποία μετρά 91 συμμετοχές και 29 γκολ, μετά τον άσο της Πόρτο, Μεχντί Ταρέμι. Η χρονιά του στη χώρα μας έκλεισε άσχημα με έναν τραυματισμό στο μάτι, ο οποίος ευτυχώς δεν ήταν σοβαρός και δεν θα του στερήσει τη δυνατότητα να παράσχει στο Ιράν τη βοήθεια που θα χρειαστεί για μία καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παπέ Αμπού Σισέ, Ολυμπιακός, Σενεγάλη

e

Βασικός στον Ολυμπιακό βασικός και στην Εθνική Σενεγάλης. Με μία εξαιρετική σεζόν στην οποία συμπλήρωσε 40 μεστές εμφανίσεις με την ομάδα του Πειραιά ο 26χρονος αμυντικός είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο Κατάρ και να συμμετάσχει για πρώτη του φορά σε παγκόσμιο κύπελλο δίνοντας πολύτιμες λύσεις για την ομάδα του. Παρότι έχει μόνο 12 συμμετοχές με την εθνική Σενεγάλης έχει ήδη ένα γκολ κι ένα Κόπα Άφρικα στην τροπαιοθήκη του.

Νταμιάν Σιμάνσκι, ΑΕΚ, Πολωνία

e

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι μπορεί να μην υπολογίζεται ως βασικός στην ομάδα του, την Εθνική Πολωνίας, καθώς η θέση του καλύπτεται από δύο πολύπειρους ποδοσφαιριστές, τους Κριχόβιακ και Ζελίνσκι, μετρά ωστόσο 7 συμμετοχές ως αλλαγή στις οποίες μάλιστα πέτυχε και ένα γκολ κόντρα στην Αγγλία. Εάν καταφέρει να κερδίσει χρόνο συμμετοχής, θα πρόκειται για το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κέβιν Σόνι, Αστέρας Τρίπολης, Καμερούν

e

Από τις πιο χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ προέρχεται ο επόμενος «παγκόσμιος», ο Κέβιν Σόνι, που δικαίωσε πλήρως τον Αστέρα για την επιλογή του να τον πάρει ως ελεύθερο από την Χιρόνα. Ο 24χρονος Καμερουνέζος, που έκανε 30 συμμετοχές με την ομάδα της Πελοποννήσου σημειώνοντας 6 γκολ, κλήθηκε με την εθνική του ομάδα στο Κατάρ και θα έχει την ευκαιρία, εάν πάρει χρόνο συμμετοχής, να να συνεχίσει την καριέρα του στην Τρίπολη με το παράσημο πλέον μιας συμμετοχής σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μιλάν Μοχαμαντί, ΑΕΚ, Ιράν

r

Ο τρίτος Ιρανός της «παρέας» και ένας ακόμα βασικός της εθνικής του ομάδας. Από το 2015, ο 28χρονος μπακ-χαφ μετρά 44 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έχει συμμετάσχει σε ένα μουντιάλ ακόμα. Στη χώρα μας είχε μία καλή σεζόν με την ΑΕΚ, στην οποία ήρθε ως ελεύθερος από τη Γάνδη, με 28 συμμετοχές και μία ασίστ.

Ντεβίς Επασί, ΟΦΗ, Καμερούν

5

Εκτός από το Ιράν, το Καμερούν είναι η άλλη χώρα που έχει τρεις παίκτες της να αγωνίζονται στα γήπεδά μας. Ο Ντεβίς Επασί βρίσκεται διαρκώς στις κλήσεις της εθνικής του ομάδας τον τελευταίο χρόνο ως βασικός αντικαταστάτης του Αντρέ Ονάνα του Άγιαξ. Στη χώρα μας αγωνίζεται με τα χρώματα του ΟΦΗ στον οποίο έκανε μια εξαιρετική χρονιά ως αναπόσπαστο μέρος της ομάδας καταγράφοντας 23 συμμετοχές.

Ντέρεκ Κορνέλιους, Παναιτωλικός, Καναδάς

r

Ο τελευταίος παίκτης της λίστας μας προέρχεται ίσως από την πιο ανέλπιστη εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καναδά, προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου κι ο 24χρονος Καναδό-Τζαμαϊκανός Ντέρεκ Κορνέλιους, που έχει 14 συμμετοχές με τον Παναιτωλικό, θα ταξιδέψει τον Νοέμβριο από την Τρίπολη στα γήπεδα του Κατάρ για να βοηθήσει την εθνική του. Στη χώρα μας έχει έρθει ως δανεικός από τη Βανκούβερ και αναμένεται να φύγει από τον Παναιτωλικό, στον οποίο αγωνίστηκε ως βασικός με 32 συμμετοχές, στο τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...