Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Οι «πράσινοι» πέρασαν στον τελικό μετά από 8 χρόνια (vid)

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι οι δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό της 21ης Μαϊου

Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος ο οποίος χρονικά εξασφάλισε την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας 2-0 της Λαμίας και διπλασιάζοντας τις νίκες του στα ημιτελικά.

Σε μία επανάληψη του πρώτου ματς, ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ στο 42’. Ο επιθετικός του Τριφυλλιού κυνήγησε μία βαθιά μπαλιά του Ρούμπεν, ο Τζανετόπουλος αντέδρασε λανθασμένα και ο Ιωαννίδης από πλάγια θέση, σκόραρε το 0-1.

Με παρόμοιο τρόπο ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 0-2 στο 58’. Ο Αϊτόρ πίεσε τον Σιμόν και έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο επερχόμενος Βιγιαφάνιες μπήκε από αριστερά και πάσαρε παράλληλα στον Παλάσιος, ο οποίος εξ’ επαφής διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το ζευγάρι του τελικού συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ μετά το 0-0 στην Τούμπα.

Ο Τσόλακ ισοφάρισε στο 109’, ενώ προηγουμένως ο Ελ Αραμπί είδε δώσει προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Οι δύο φιναλίστ θα αναμετρηθούν ξανά σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2014. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε στεφθεί Κυπελλούχος νικώντας 4-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΟΚ: Κάλεσμα οπαδών για συγκέντρωση στην Καμάρα παρά την απαγόρευση της αστυνομίας

Παρά την απαγόρευση συναθροίσεων και συγκεντρώσεων οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανακοίνωσαν συνάντηση το μέση της Κυριακής στις 15:30 στην Καμάρα με σκοπό να μεταβούν στο «Μακεδονία Παλάς» γ...

Φόρτωση άρθρων...