Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Οι Σαουδάραβες ματαίωσαν τον τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας λόγω Κεμάλ (Photos)

Ακυρώθηκε ο τελικός του Σούπερ Καπ Τουρκίας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.  Ο τελικός ματαιώθηκε λόγω Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς η Σαουδική Αραβία δεν επέτρεψαν εθνικά σύμβολα της Τουρκίας.

Η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατάσαραϊ ταξίδεψαν κανονικά στη Σαουδική Αραβία για να παίξουν για τον τίτλο ενημερώθηκαν από τους Σαουδάραβες ότι δεν θα επιτραπούν στο γήπεδο τα εθνικά σύμβολα της Τουρκίας. 

Οι δύο ομάδες ήθελαν να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κράτους της Τουρκίας και είχαν ετοιμάσει φιέστα με πρωταγωνιστική τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Ήθελαν να σηκώσουν κορεό με τον Κεμάλ, πανό με σύνθημα «Ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο» αλλά και να εμφανιστούν οι ποδοσφαιριστές τους με μπλουζάκια με την φωτογραφία του «πατέρα των Τούρκων». 

Ακόμη ήθελαν να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος της Τουρκίας. Όλα αυτά απαγορεύτηκαν από τους Σαουδάραβες και παρά τις διαπραγματεύσεις οι δύο ομάδες αποφάσισαν να μην παίξουν και ο αγώνας ακυρώθηκε. 

Οι Σαουδάραβες τοποθέτησαν αστυνομικούς στα αποδυτήρια, προκειμένου να αποτρέψουν τους παίκτες των δύο ομάδων, αν πήγαιναν στο γήπεδο, να βγουν με μπλουζάκια με τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι Τούρκοι κατήγγειλαν ότι οι οπαδοί τους απομακρύνθηκαν βίαια από τις εξέδρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ακόμα ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια και μεγάλη καριέρα του ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο 33χρονος αθλητής κατέκτησε στο Ρίμινι της Ιταλίας το έβδομο χρυσό μετάλλιο του σε Ευρωπαϊκό...

Φόρτωση άρθρων...