Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Οι τρεις ώρες που αναστάτωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο - Στη δικαιοσύνη ο Ιωαννίδης

Η UEFA σε επικοινωνία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα

Αθλητισμός

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε ο συναγερμός που προκλήθηκε από δημοσίευμα ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ένας ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας που μετείχε στην αποστολή της «γαλανόλευκης» στην Τιφλίδα οπού χάθηκε για την Ελλάδα η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Μέχρι η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ενημερώσει την ελληνική ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα διεθνή παίκτη, στα social media είχαν στηθεί λαϊκά δικαστήρια και οι φήμες για το ποιος είναι ο δήθεν ντοπέ παίκτης λίγο έλειψε να βάλουν σε μπελάδες συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όντως είχαν δώσει δείγμα τόσο στην Γεωργία όσο και στην Αθήνα αλλά και τα δύο ήταν αρνητικά. 

Συγκεκριμένα χθες η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com δημοσίευσε πως «θετικό είναι το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή που μετείχε στην αποστολή της Εθνικής στην Τιφλίδα. Η πληροφορία της "Δίκης" επιβεβαιώνεται από το International Testing Agency που εδρεύει στη Λωζάνη. Το όνομα δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν την εξέταση και του δεύτερου δείγματος. Φυσικά θα δημοσιοποιηθεί μόνο αν και εφ' όσον το δεύτερο δείγμα είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση η Εθνική Ελλάδος δεν αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κύρωση, παρά μόνον ο παίκτης».

Ιωαννίδης: Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Η είδηση προκάλεσε αίσθηση με τα τηλέφωνα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να παίρνουν φωτιά, ενώ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν τα σενάρια για το ποιος είναι ο Έλληνας διεθνής που βρέθηκε ντοπέ. Ένας από τους παίκτες που φωτογραφήθηκε ήταν και ο Φώτης Ιωαννίδης, με τον 24χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού να στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλους αυτούς που τον έβαλαν στο στόχαστρο προαναγγέλλοντας την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

«Σχετικά με κάποια ανυπόστατα και ψευδή σενάρια που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, λυπάμαι πολύ αλλά θα πρέπει να στραφώ στη δικαιοσύνη εναντίον όσων προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομά μου», ανέφερε σε στόρι που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό και πλέον η σκυτάλη θα περάσει στην ελληνική δικαιοσύνη.

υ

ΕΠΟ και ΕΟΚΑΝ: Καμία ενημέρωση

Από την πλευρά της ΕΠΟ με μια λακωνική ανακοίνωση αργά χθες το απόγευμα επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για θετικό δείγμα παίκτη, διαψεύδοντας με τη σειρά την πληροφορία.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση» ,ανέφερε η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα πριν την ΕΠΟ θέση στο όλο θέμα είχε πάρει και ο ΕΟΚΑΝ, καθώς ούτε ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμης Ντόπινγκ είχε λάβει την οποιαδήποτε ενημέρωση.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για θετικό δείγμα Έλληνα ποδοσφαιριστή από τους πρόσφατους ελέγχους που διεξήχθησαν στους αγώνες της Εθνικής ομάδας», ήταν η απάντηση που δόθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΚΑΝ Δρ Γρηγόρη Λέων.

Επιπροσθέτως δεδομένου ότι ήδη σε κάποια ΜΜΕ είχε αναφερθεί το όνομα του ποδοσφαιριστή ο οποίος βρέθηκε θετικός, ο κ.Λέων ξεκαθάρισε ότι «και τα δύο δείγματα του εν λόγω ποδοσφαιριστή ήταν αρνητικά. Παράλληλα έχοντας επαφές με τα εργαστήρια που διενεργούν τους ελέγχους, πρέπει να αναφέρουμε ότι αρνητικά είναι και τα υπόλοιπα δείγματα που έχουνε ελεγχθεί».

Καθώς σε περίπτωση θετικού δείγματος οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της χώρας στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, καθώς και τον σύλλογο του και τον ίδιο τον παίκτη.

Λήξη συναγερμού από την UEFA

Δεδομένου λοιπόν ότι ΕΟΚΑΝ και ΕΠΟ δεν είχαν καμία απολύτως ενημέρωση, άρχισαν να δημιουργούνται τα μεγαλύτερα ερωτήματα. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση θετικού δείγματος οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της χώρας στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής, καθώς και τον σύλλογο του και τον ίδιο τον παίκτη.

Την ίδια ώρα ένα άλλο στοιχείο που προκαλούσε εντύπωση είναι ότι στο κείμενο του «dikisports», που αποκάλυψε το θετικό δείγμα, γινόταν αναφορά στο International Testing Agency, ως τον ελεγκτικό μηχανισμό που πραγματοποίησε τη δειγματοληψία. Ωστόσο το ITA δεν είναι official partner ούτε της UEFA (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η οποία είχε την ευθύνη του συγκεκριμένου αγώνα), ούτε της FIFA (Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου). Κι αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η UEFA έχει δικούς της δειγματολήπτες (γιατί είναι μια εύρωστη οικονομικά ομοσπονδία η οποία μπορεί να το κάνει χωρίς να σκέφτεται τα έξοδα), αλλά και η μη ενημέρωση των αρχών έδινε την εντύπωση πως το όλο θέμα δεν στέκει.

Τελικά η λήξη του συναγερμού δώθηκε και με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς η UEFA σε επικοινωνία με την ΕΠΟ ενημέρωσε τα στελέχη της τελευταίας ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα στους ελέγχους που έγιναν στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας και έτσι το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μεγάλη Εβδομάδα – Τι αλλάζει στις κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ με αλλαγές θα διεξαχθούν και οι κληρώσεις των παιχνιδιών ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2747 της Τρίτης. Και στη δεύτερη κατηγορία (5) δεν βρέθηκαν τυχερός. Οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν ...

Φόρτωση άρθρων...