Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός CAS: Η ημερομηνία και τα τρία σενάρια της απόφασης

Στον Ολυμπιακό αναμένουν σύμφωνα με πληροφορίες πιθανώς εντός της τρέχουσας εβδομάδας την απόφαση του CAS για την υπόθεση του Χουάνκαρ και την τύχη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός ως γνωστόν έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη διαδικασία σε σχέση με το CAS και την εκδίκαση για την υπόθεση Χουάνκαρ. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι υπάρχει εκτίμηση πώς η απόφαση είναι πιθανό να βγει ακόμα και εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Άλλωστε ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει να βγει απόφαση το συντομότερο δυνατόν.

Οι Πειραιώτες έχουν ήδη τιμωρηθεί και βέβαια εκτίσει και την ποινή των 2 αγωνιστικών τους κεκλεισμένων των Θυρών (με Παναιτωλικό αλλά και Αστέρα Τρίπολης). Από εκεί και τα πέρα τα βασικά ενδεχόμενα σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι τρία.

1) Να μην αλλάξει η ποινή από το CAS: Να κρίνει δηλαδή το CAS πώς ορθώς τα αρμόδια όργανα της Λίγκας και μετά της ΕΠΟ πήραν μία τέτοια απόφαση. Μία απόφαση υπέρ του Παναθηναϊκού.

2) Να απορριφθεί / ανατραπεί η επιβληθείσα ποινή: Να αξιολογηθεί πώς λανθασμένα το ματς κατακυρώθηκε στον Παναθηναϊκό και εις βάρος του Ολυμπιακού. Σε αυτό το σενάριο θα επιστραφεί ο ένας βαθμός και θα πρέπει τα αρμόδια όργανα να δουν τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε.

3) Να υπάρξει μεταρρύθμιση της ποινής: Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ενδεχομένως να επιστραφεί ο ένας βαθμός στον Ολυμπιακό και η άλλη ποινή να μείνει ώς έχει ή να αποφασιστεί κάτι άλλο που θα τροποποιεί μερικώς την υπάρχουσα τιμωρία.

Να τονιστεί πώς επί της διαδικασίας η ΕΠΟ ως διάδικος δεν ζήτησε να υπάρξει αυστηρότερη ποινή για τον Ολυμπιακό ή κάτι άλλο. Όπως επίσης ότι δεν επιβεβαιώνονται από καμία εμπλεκόμενη πλευρά οι όποιες εκτιμήσεις έχουν διαρρεύσει επί της απόφασης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς στις 21:00 το δημοφιλές ευρωπαϊκό παιχνίδι μοιράζει 63 εκατ. ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Η κατάθεση ...

Φόρτωση άρθρων...