Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός: Σε τι ζήτησε προσοχή ο Μεντιλίμπαρ ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την ρεβάνς κόντρα στην Φενέρμπαχτσε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να εστιάζει στις λεπτομέρειες.

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την ρεβάνς με την Φενέρμπαχτσε, αναφορικά με τα προημιτελικά του Conference League.

Με το υπέρ του 3-2 από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη θα πάει ο Ολυμπιακός στην ρεβάνς και με διάθεση να κάνει λίγα λάθη αλλά και να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά της Φενέρμπαχτσε. Αυτό τόνισε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους παίκτες αναφορικά με την τακτική που θέλει να ακολουθήσουν.

Τις τελευταίες ημέρες στο Ρέντη η δουλειά γίνεται πάνω στις λεπτομέρειες και ειδικότερα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Ο Μεντιλίμπαρ εστιάζει πολύ στην μάχη των άκρων με την Φενέρ να αντλεί μεγάλο μέρος της δυναμικής της από το δίδυμο των Σάμουελ, Καχβετσί που βρίσκονται στην δεξιά πτέρυγα και τον Ντούσαν Τάντιτς που παίζει κατά βάση αριστερά.

Η τουρκική ομάδα, που αναμένεται να έχει και τον Φρεντ στο κέντρο, ίσως και τον Μπατσουαγί στην επίθεση θα κοιτάξει να βρει γρήγορα ένα γκολ.

Τι σχεδιάζει ο Μεντιλίμπαρ

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει ακριβώς αυτή τη χρονική στιγμή να την εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός με επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα και κλέψιμο για την δημιουργία αντεπίθεσης.

Δεν θα επιχειρήσει να μαρκάρει ψηλά, αλλά θα περιμένει κάτι που έκανε και στην ρεβάνς με την Μακάμπι, την άμυνα της οποίας έπιασε στον ύπνο με τις αντεπιθέσεις που έκανε.

Θα είναι ιδανικό για τους «ερυθρόλευκους» να βάλουν εκείνοι πρώτοι γκολ και να αποκτήσουν σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης. Καθώς θα «χαλάσουν» το μυαλό των αντιπάλων τους και θα τους κάνουν να ανοιχτούν περισσότερο και να γίνουν πιο ευάλωτοι.

Ένα ακόμα κλειδί του αγώνα, με βάση και αυτά που θέλει ο Μεντιλίμπαρ, είναι η σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Όσο λιγότερα λάθη γίνουν, τόσο το καλύτερο θα είναι για να μείνει πιο ήρεμη η ομαδα και να ακολουθήσει το πλάνο της. Η Φενέρμπαχτσε είναι ποιοτική ομάδα κι έχει αποδείξει πως δεν θέλει και πολλές επιθέσεις για να σκοράρει. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να βρει ευάλωτη την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...