Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός: Στην 23η θέση μεταξύ των 100 πιο πετυχημένων συλλόγων στην Ευρώπη (vid)

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για τους ελληνικούς συλλόγους, που προετοιμάζονται για τις ρεβάνς σε Europa και Conference League. Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σλάβια Πράγας πέτυχαν εύκολες νίκες στα πρωταθλήματα τους, πριν τις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στα 67 χρόνια ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σύμφωνα με το επίσημο All Time Ranking της UEFA.

Οι Ερυθρόλευκοι καταλαμβάνουν την 23η θέση μεταξύ της λίστας με τους 100 πιο πετυχημένους συλλόγους στην Ευρώπη, έχοντας συγκεντρώσει 76.475 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 42η θέση με 62.675 β., ενώ ακολουθούν η ΑΕΚ στην 70η θέση και ο ΠΑΟΚ στην 72η.

Οι Πειραιώτες θέλουν να μακροημερεύσουν και φέτος στην Ευρώπη, με τον Κάρλος Κορμπεράν να ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στο αρχικό για τον επαναληπτικό με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αναμένοντας παράλληλα να μάθει νεότερα για τους τραυματίες.

Στον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε με ικανοποίηση τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να επιστρέφει στις προπονήσεις και να τίθεται στη διάθεσή του για τον επαναληπτικό με τη Σλάβια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, η Σλόβαν Μπρατισλάβας ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος Σλοβακίας με το εύκολο 3-0 της Σκάλιτσα και σκόρερ τους Ζμχαλ, Σάπονιτς και Χρντσαρ.

Με τον προπονητή της να ξεκουράζει αρκετούς βασικούς, η Σλάβια Πράγας επικράτησε εύκολα 4-1 της Ζλιν, ωστόσο είδε τους Έβερτον, Σέβτσικ και Ουσόρ να αποχωρούν τραυματίες, όντας αμφίβολοι για τη ρεβάνς της Λεωφόρου.

Σε άλλα παιχνίδια, Ιωνικός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε έναν επεισοδιακό φιλικό αγώνα, ο οποίος σημαδεύτηκε από τις αποβολές των Αλεξί Ρομαό και Δημήτρη Χατζηϊσαΐα, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια.

Με γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 33 και του Βίκτορ Φερνάντες στο 67 ο Βόλος επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό, και προκρίθηκε στον τελικό του φιλανθρωπικού τουρνουά “ΦΛΟΓΑ”, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ακόμα ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια και μεγάλη καριέρα του ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο 33χρονος αθλητής κατέκτησε στο Ρίμινι της Ιταλίας το έβδομο χρυσό μετάλλιο του σε Ευρωπαϊκό...

Φόρτωση άρθρων...