Οι μικροί του Ολυμπιακού ήταν… μεγάλοι απέναντι στην Ίντερ, έπαιξαν φανταστικό ποδόσφαιρο, προκρίθηκαν στα πέναλτι και έδειξαν πως έχουν σπουδαίο μέλλον. Μέλλον τόσο μακροπρόθεσμο, όσο και βραχυπρόθεσμο, αφού τώρα σειρά έχει η φάση των «16» του Youth League, με τους ερυθρόλευκους να έχουν κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται.

Η κλήρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (9/2) και – όπως είναι λογικό – ο Ολυμπιακός βρίσκεται μεταξύ μερικών… μεγαθηρίων.

Ενδεικτικά, στα νοκ άουτ είχαν ήδη προκριθεί ως πρώτες των ομίλων οι: Μίλαν, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ, Λανς, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης και Σάλτσμπουργκ.

Μαζί με τον Ολυμπιακό, άλλες επτά ομάδες θα βρεθούν στην επόμενη φάση μέσω των πλέι οφ. Η Μάινζ και η Λειψία έχουν ήδη προκριθεί, ενώ μέσα στην ημέρα θα γίνουν γνωστοί και οι υπόλοιποι πιθανοί αντίπαλοι.

Η φάση των «16» αποτελείται από έναν μόνο αγώνα στις 27 ή 28 Φεβρουαρίου, με την έδρα να επιλέγεται κατόπιν κλήρωσης. Ευχή όλων είναι η κληρωτίδα να δείξει «Καραϊσκάκης», ώστε να μπορέσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να χαρίσουν μία εμπειρία ζωής στους μεγάλους πρωταγωνιστές του τρομερού συνόλου του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου.