Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός: Σε ομίλους μετά από επτά χρόνια - Το ποσό που εξασφάλισε

Η είσοδος στους ομίλους του Europa League εξασφαλίζει στον Παναθηναϊκό ένα πρώτης τάξεως ποσό, ενώ σε περίπτωση που μπει στο Champions League, το οικονομικό όφελος θα εκτοξευθεί.

Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (1/8) μία μεγάλη πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League και μαζί την απευθείας είσοδο σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 7 ολόκληρα χρόνια.

Μετά την ισοπαλία με την Ντνίπρο με 2-2, το «τριφύλλι» εξασφάλισε το Europa League και μαζί κάποια ατόφια έσοδα που σίγουρα δίνουν τεράστια οικονομική ώθηση στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το ποσό αυτό φτάνει περίπου στα 8 εκατ. ευρώ για το Europa League, ενώ αν καταφέρει και ξεπεράσει την Μαρσέιγ αλλά και τον αντίπαλο στα πλέι οφ, τότε τα χρήματα θα εκτοξευθούν ακόμη περισσότερο.

Έτσι το οικονομικό όφελος για μία ομάδα που μπαίνει σε ομίλους Champions League μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί, σε συνάρτηση βέβαια τι θα συμβεί με την ΑΕΚ, αφού εκεί μπαίνει στο παιχνίδι και το market pool για την κάθε χώρα.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε ομίλους ήταν το 2016, όταν αποκλείστηκε από τον όμιλο του Europa League με αντιπάλους τους Άγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης, ενώ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχει να δώσει το παρών από το 2010, σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ρουμπίν Καζάν και Κοπεγχάγη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...