Κυριακή
05 Μαΐου 2024

ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ 0-1: Τελείωσε η Ευρώπη για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά το γκολ του Παγιέ και ο ανίκητος Μανταντά που κατέβασε ρολά, έβαλαν τέλος στο όνειρο του Δικεφάλου (0-1) κι έστειλαν τους Μασσαλούς στα ημιτελικά του Europa Conference League με δύο νίκες

Αθλητισμός
Tags: ΠΑΟΚ

Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ!

Στην «καυτή» Τούμπα που διψούσε για πρόκριση, ο Δικέφαλος τα έδωσε όλα κόντρα στη Μαρσέιγ η οποία είχε όμως σε σπουδαία βραδιά τους Παγιέ (σκόρερ) και Μανταντά (έβγαλε τα πάντα) και με δεύτερη νίκη (0-1) πήρε εκείνη την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Πολλές και μεγάλες ευκαιρίες σπατάλησε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ενώ πλήρωσε ένα λάθος του Κρέσπο που πούλησε την μπάλα στο κέντρο. Πλήγμα με Βιεϊρίνια ο οποίος αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Με τον σκόρερ του πρώτου ματς, Ομάρ Ελ Καντουρί, αντί του Τσιγγάρα σκόπευε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά ο Μαροκινός τραυματίστηκε στην προθέρμανση με αποτέλεσμα ο Ρουμάνος να αλλάξει τελευταία στιγμή τα πλάνα του και να επιστρατεύσει τον Έλληνα άσο για τα χαφ.

Έτσι η ενδεκάδα ήταν ακριβώς ίδια όσον αφορά στα πρόσωπα σε σχέση με εκείνη πριν μία εβδομάδα στη Μασσαλία, με τον Δικέφαλο να παρατάσσεται με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην τετράδα της άμυνας. Κούρτιτς και Τσιγγάρας ήταν στα χαφ, με τους Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο και Ζίβκοβιτς να κινούνται πίσω από τον Ακπομ.

Αντίθετα με τον Λουτσέσκου, ο Χόρχε Σαμπάολι προχώρησε αναγκαστικά σε αρκετές αλλαγές λόγω τιμωριών ενώ άφησε εκτός ενδεκάδας και τον Ουντέρ. Συγκεκριμένα, ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε σχήμα με 4-4-2 και τον Μανταντά στο τέρμα. Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ και Πέρες ήταν στην άμυνα, Λιρόλα, Γκεντουζί, Γκέιγ, Χαρίτ στο κέντρο, με τους Μπακαμπού και Παγέ στην επίθεση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...