Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Πέρασε από τη Νίκαια ο Ολυμπιακός - Διπλό με 3-0 επί του Ιωνικού

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 0-3 τον Ιωνικό σε ματς για την 22η αγωνιστική της Super League και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Κύπελλο Ελλάδας και στην ρεβάνς με τον Παναιτωλικό.

Τα γκολ για τους «ερυθρολεύκους» τα πέτυχαν οι Αγκιμπού Καμαρά (24′), Σοάρες (55′) και Μασούρας (58′).

Παρά πάντως το σκορ ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τόσο εύκολα τον Ιωνικό, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πάρουν το προβάδισμα ή να ισοφαρίσουν, όμως ο Τομάς Βάτσλικ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και κράτησε το «μηδέν».

Οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μόλις στο 3ο λεπτό, με κεφαλιά του Τικίνιο έπειτα από σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά. Το γκολ, ωστόσο, ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR , καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Μαντί Καμαρά.

Ο Ιωνικός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 14’, όταν ο Ρεϊνάλντο Λένις, έπειτα από πάσα του Αίας Άοσμαν βγήκε από πλάγια θέση απέναντι στον Βατσλίκ, με τον Τσέχο να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.

Εν τέλει ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 24’, με τη βολίδα του Καμαρά από τα 26 μέτρα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Μετά, ανέλαβε δράση ο Βατσλίκ… Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Βασίλη Μάντζη (29’), το συρτό του Ντάλσιο (33’), βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μάντζη (44’) ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε σε κόρνερ και το δυνατό βολέ του Γιάννη Κιάκου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν υπόθεση του Μασούρα που, μάλιστα, πέρασε στο ματς καθώς τραυματίστηκε (στον αριστερό προσαγωγό) ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ κέρδισε πέναλτι από τον Αλεϊς Ρομαό στο 54’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τικίνιο.

Τέσσερα λεπτά μετά, με ωραίο αριστερό πλασέ νίκησε και πάλι τον Χουτεσιώτη για το 0-3. Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε μιας και τα πάντα είχαν κριθεί, με το τελικό σκορ να δίνει και ψυχολογία στον Ολυμπιακό ενόψει του επαναληπτικού προημιτελικού κόντρα στον Παναιτωλικό για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και να κρατάει τον Ιωνικό στο +8 από τον προτελευταίο Ατρόμητο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Βόμβα» με Μπάλντοκ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κλείνει τον Τζορτζ Μπάλντοκ όπως αναφέρεται από την Αγγλία, ανεβάζοντας την ποιότητα του ρόστερ του αλλά και μεγαλώνει τον ελληνικό ...

Φόρτωση άρθρων...