Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Πλήρης ανατροπή: Πρώτος ο ΠΑΟΚ - Όλα ανοιχτά για το πρωτάθλημα!

Με τον Τάισον να «ξεκλειδώνει» την άμυνα της Λαμίας στο 71' και τον Μπάμπα να «καθαρίζει» τη δουλειά στο 90+2', ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λαμία (0-2) και ανέβηκε ξανά πρώτος στην κορυφή του πρωταθλήματος!

Αθλητισμός

«Ξεκλείδωσε» τη Λαμία και πάτησε ξανά κορυφή ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα παιχνίδι που είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης δημιουργώντας ουκ ο λίγες τελικές, ο «δικέφαλος του βορρά» χρειάστηκε δύο γκολ στο τελευταίο 20λεπτο για να «καθαρίσει» τη Λαμία και να φύγει με το διπλό από το «Αθανάσιος Διάκος» (0-2), στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Super League!

Ο Τάισον ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικής με υπέροχο τελείωμα εκτός περιοχής στο 71', για να έρθει ο Μπάμπα και με κίνηση... αλά σέντερ φορ να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 60 βαθμούς, εκμεταλλευόμενη και την «γκέλα» της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη!

Πέταξε την ΑΕΚ από την κορυφή και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα ο Άρης

Έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή με πέναλτι στο φινάλε ο Μορόν

Σε ένα ματς-διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο επτάψυχος Άρης ήρθε ισόπαλος 3-3 με την «Ένωση» στο Χαριλάου για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε, αλλά είδε τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν την επηρέασε, αλλά την έκανε καλύτερη, κάνοντας την ανατροπή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σε ένα φινάλε θρίλερ κέρδισαν πέναλτι από χέρι του Βίντα και ο Μόρον ήταν εύστοχος, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Έχασε… ένα τσουβάλι ευκαιρίες και πέταξε δύο βαθμούς στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός

«Αυτοκτονία» του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, καθώς ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μετά το νωχελικό ξεκίνημα του, που επέτρεψε στην κρητική ομάδα να προηγηθεί στο 21’ με τον Χιμένεθ να κάνει… σεφτέ, το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές και έφτασε στην ισοφάριση με το ένατο γκολ του Ιωαννίδη στο πρωτάθλημα, στο 35΄. Έχασε δε, πάρα πολλές ευκαιρίες για να κάνει και το 1-2, έχοντας μεταξύ άλλων και δοκάρι με τον σκόρερ του στο 54ο λεπτό!

Για να έρθουν ο καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του, με την χρήση VAR και το νέο προβάδισμα του ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 81’ με τον Ισέκα, αλλά και η εκ νέου ισοφάριση του Παναθηναϊκού, με τον Σπόραρ που είχε μπει αλλαγή, στο 83’!

Ενώ οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι υπέρ τους στις καθυστερήσεις, για -ξεκάθαρο- χέρι του Λουκάο, σε φάση που δεν ελέγχθηκε καν…

Έτσι, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην regular season όντας τέταρτος, με 56 βαθμούς και το -4 από τον πρώτο ΠΑΟΚ, ενώ οι «ομιλήτες» έφτασαν μεν τους 25 πόντους αλλά παρέμεινε στην ένατη θέση.

Killer Ελ Καμπί, ζογκλέρ Ποντένσε, «6 στα 6» και στο -3 από την κορυφή

Ποντένσε κέρναγε, Ελ Κααμπί έπινε και ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Βόλο. Οι Πειραιώτες επικράτησαν… μόνο 3-0 της ομάδας του Κόντη στην αυλαία της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League στο «Γ. Καραϊσκάκης», ανέβηκαν στην 3η θέση και πλησίασαν στην κορυφή.

Ο «καυτός» Ελ Κααμπί με δύο γκολ απ’ το πρώτο μέρος έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας, η οποία αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 6ο μόλις λεπτό λόγω αποβολής του Μπαριέντος. Στο 27’ ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα, από μπαλιά του Όρτα, ενώ στο 45’+6’ ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε από τον Μύγα. Το 3-0 σημείωσε στο 87’ ο Γιόβεβιτς από ασίστ του Ελ Αραμπί. Ακυρώθηκαν τέρματα των Μασούρα (56’) και Ποντένσε (89’), έχασαν πολλές ευκαιρίες για πολύ πιο μεγάλη νίκη οι «ερυθρόλευκοι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...