Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Premier League: Φέργκιουσον και Βενγκέρ οι πρώτοι προπονητές στο Hall of Fame

Οι άλλοτε άσπονδοι εχθροί Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οι προπονητές θρύλοι της Άρσεναλ και της Γιουνάιτεντ αντίστοιχα, έγραψαν και πάλι ιστορία

Αθλητισμός

Οι Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγιναν οι πρώτες προπονητές στην ιστορία, που κατόρθωσαν να μπουν στο Hall of Fame της Premier League.

Ο Βενγκέρ κάθισε για 828 φορές στον πάγκο της Άρσεναλ μετρώντας 476 νίκες και κατακτώντας 3 φορές τον τίτλο στην Premier League. Κι είναι ο μόνος που οδήγησε την ομάδα του σε αήττητο τίτλο, εξ ου και η επωνυμία Invincibles για την ομάδα της σεζόν 2003-2004...

Ο Φέργκιουσον παρέλαβε μια Γιουνάιτεντ που ήταν μεγάλη μόνο κατ'... όνομα και παρά τη δύσκολη αρχή την οδήγησε σε 13 πρωταθλήματα, επίδοση ρεκόρ (καθώς ο δεύτερος καλύτερος προπονητής έχει... 4).

Οι δύο αυτοί μαζί έχουν συνολικά 16 τίτλους πρωταθλήματος και συνέθεσαν μία από τις διάσημες και μεγαλύτερες αντιπαλότητες στην ιστορία της λίγκας. Είναι η ύψιστη τιμή που μπορούσε να τους αποδοθεί από την Premier League.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλαφούζος για τη διαιτησία στο Λαμία-ΠΑΟΚ: «Κατσικογιάννης δάσκαλος ή μαθητής των Σπάθα, Νταμπάνοβιτς και Στάβρεφ;»

Ο Γιάννης Αλαφούζος σχολίασε με σκωπτικό ύφος τη διαιτησία του Κατσικογιάννη στο Λαμία-ΠΑΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν πρέπει να κλαίμε ή να γελάμε».

Φόρτωση άρθρων...