Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πρόγραμμα Super League: Η επιστροφή του Μίτσελ και το ντέρμπι της Τούμπας

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού να ξεχωρίζουν

Αθλητισμός

Οι αγώνες του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπάρχουν ακόμα τα παιχνίδια Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ και Βόλος-Άρης στο Πανθεσσαλικό. 
 

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ

Αυτή είναι η 11η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ με γηπεδούχο την ομάδα της Αρκαδίας. Στις δέκα προηγούμενες συναντήσεις τους δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει ποτέ εκεί ο ΟΦΗ. 

Σε σύνολο 10 αναμετρήσεων, ο Αστέρας έχει 6 νίκες και τα υπόλοιπα 4 ματς έχουν τελειώσει ισόπαλα. 

Τα τρία πρώτα παιχνίδια στην ιστορία των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης έχουν τελείωσαν ισόπαλα, οπότε η ομάδα της Αρκαδίας μετρά έξι νίκες στα επτά τελευταία ματς με τον ΟΦΗ και πέντε νίκες στα ισάριθμα τελευταία. 

Ο Χερόνιμο Μπαράλες έχει χτίσει μια ιδιαίτερη παράδοση με τον ΟΦΗ, αφού έχει σκοράρει έξι φορές εναντίον του, όλες σε αναμετρήσεις που έχουν γίνει στην Τρίπολη. Μάλιστα απέναντι στην ομάδα της Κρήτης έχει σημειώσει το μοναδικό χατ τρικ του στην Super League, στις 22 Φεβρουαρίου 2015 στο 6-1 του Αστέρα κόντρα στον ΟΦΗ. 
 

Ολυμπιακός-Ατρόμητος

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες για 22η φορά στην Super League και ο Ολυμπιακός έχει την απόλυτη κυριαρχία στα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Ο Ατρόμητος έχει προσπαθήσει να αμφισβητήσει αυτή την κυριαρχία και στα δέκα τελευταία παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό μετρά δύο νίκες και μια ισοπαλία, δηλαδή τις τρεις από τις τέσσερις συνολικά φορές που δεν ηττήθηκε. 

Η πρώτη τους αναμέτρηση ήταν στις 12 Νοεμβρίου 1972, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 4-0 χάρη σε δύο γκολ του Λοσάντα και από ένα των Αργυρούδη και Τριαντάφυλλου. 

Στο δεύτερο ραντεβού τους, για την σεζόν 1974-75, ο Ατρόμητος πήρε ισοπαλία 1-1 με τον Λιόλιο να σκοράρει για τον Ολυμπιακό και τον Βακάλη να απαντά για την ομάδα του Περιστερίου. 

Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποικιλία στα σκορ του και είναι χαρακτηριστικό πως οι επτά πρώτες νίκες του απέναντι στον Ατρόμητο έγιναν με επτά διαφορετικά σκορ. Το αγαπημένο του σκορ είναι το 2-1 με πέντε εμφανίσεις και ακολουθεί το 2-0 με τέσσερις. 
 

Βόλος-Άρης

Το ξεκίνημα των εντός έδρας αγώνων του Βόλου στην Super League είχε γίνει με αντίπαλο τον Άρη στις 31 Αυγούστου 2019 για την 2η αγωνιστική και η ομάδα της Μαγνησίας είχε επικρατήσει με 1-0. 

Ο Βόλος προερχόταν από την εκτός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου και ξεκίνησε με δύο νίκες την πορεία του ως νεοφώτιστος. 

Αυτή είναι η τέταρτη αναμέτρηση Βόλος – Άρης για την Super League, ενώ οι δύο τους δεν έχουν συναντηθεί σε καμία άλλη κατηγορία, ούτε η κλήρωση τους έχει φέρει αντιμέτωπους στο Κύπελλο Ελλάδος. 

Ο Βόλος επικράτησε στο πρώτο ματς, με 1-0 χάρη στο γκολ του Γέντρισεκ, αλλά στα δύο επόμενα ο Άρης πήρε νίκες με 1-0 το 2020-21 με γκολ του Γκάμα και το 2021-22 με 2-1. 
 

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Συνολικά για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, ο ΠΑΟΚ έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό 73 φορές και μετρά 37 νίκες – 16 ισοπαλίες, ενώ η ομάδα της Αθήνας πήρε τη νίκη σε 20 από τα ματς. 

Για 39 διαδοχικά μεταξύ τους ματς ανεξάρτητα έδρας, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δημιούργησαν ένα σερί με αγώνες που είχαν γκολ έστω από τη μια ομάδα. Από τις 19 Οκτωβρίου 2008 και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0 μέχρι και την λευκή ισοπαλία στις 13 Ιουνίου 2020 στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. 

Από τις 8 Φεβρουαρίου 1970, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στην Τούμπα, μέχρι και τις 9 Μαρτίου 1980 που έφυγε πάλι νικητής με 2-0, μεσολάβησαν εννέα αναμετρήσεις για τις οποίες διατήρησε το εντός έδρας αήττητο του με τον Παναθηναϊκό. 

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σερί για αγώνες πρωταθλήματος με τους Πράσινους και πλέον έχει την δυνατότητα να το ισοφαρίσει, αφού μετρά οκτώ ματς με φιλοξενούμενο τον Παναθηναϊκό που διατηρεί αλώβητη την έδρα του. Από τις 31 Μαΐου 2017 που είχαν επικρατήσει οι Πράσινοι με 3-2 στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν οκτώ ματς (5 νίκες ΠΑΟΚ – 3 ισοπαλίες). 

Ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει στις 10 από τις 37 νίκες του με 2-1, σκορ που είναι το δημοφιλέστερο για θετικό αποτέλεσμα του Δικεφάλου, ενώ 10 νίκες με 1-0 έχει ο Παναθηναϊκός. Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι νίκες του ΠΑΟΚ με 1-0 και 2-0 που είναι από οκτώ. Η πιο “συχνή” ισοπαλία τους είναι το 1-1 με 7 εμφανίσεις. 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής 

Σάββατο 01 Οκτωβρίου, 2022 

Λαμία-Λεβαδειακός 1-0

Κυριακή 02 Οκτωβρίου, 2022 

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ (15:00) Ολυμπιακός-Ατρόμητος (16:00) Βόλος-Άρης (19:30) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (21:30)

Δευτέρα 03 Οκτωβρίου, 2022 

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός (18:00) 
ΑΕΚ-Ιωνικός (20:00

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...