Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρεάλ. Η Βασίλισσα σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Παρισιού, νικώντας τη Λίβερπουλ με 1-0 στον μεγάλο τελικό του Champions League. Αναμέτρηση που παρακολουθήσατε απευθείας από το MEGA

Αθλητισμός

Ο Μαρτσέλο υψώνει το τρόπαιο του Champions League για τη Ρεάλ στο Παρίσι… Η βασίλισσα του ποδοσφαίρου είναι για 14η φορά στον «Όλυμπο» της Ευρώπης και οι απανταχού φίλοι της πανηγυρίζουν μια ακόμη νίκη σε τελικό αυτή τη φορά 1- 0 επί της Λίβερπουλ.

Το γκολ χρυσάφι πέτυχε ο Βινίσιους στο 59′ λεπτό όταν αξιοποίησε ιδανικά το σουτ του Βαλβέρδε… Μπαμ και κάτω…

Έντονα τα συναισθήματα με τη λήξη… ο Μόντριτς άνοιξε την αγκαλιά του και σήκωσε στον αέρα τα παιδιά του.

Κάπου στη θύρα των επίσημων ο Ζιντάν λοξοκοιτούσε και χαμογελούσε. Ο Μπενζεμά πήρε συγχαρητήρια από τον συμπατριώτη του διαιτητή Τουρπέν.

Και ο Μαρτσέλο ξέσπασε σε λυγμούς. Ο Βραζιλιάνος έζησε τα πάντα και αποχωρεί από το Μπερναμπέου μετά από 15 χρόνια θριάμβων και τίτλων. Ίσως για αυτό δεν άφηνε το κύπελλο από τα χέρια του. Ακόμη πιο τυχερή η κορούλα του…το έπαθλο ήταν στα μέτρα της. Ένας από τους εννέα παίκτες της ισπανικής ομάδας με πέντε Champions League! Ασύλληπτο.

Ο Τιμπό Κουρτουά «σκέπασε» με τα χέρια του τα βλαστάρια του και πόζαρε υπερήφανος με την κούπα. Ο Βέλγος ήταν ανίκητος στην εστία.

Αρχιτέκτονας του θριάμβου ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής πλέον του ρεκόρ στο Champions League με 4 κύπελλα.

Η αμηχανία του Φαν Ντάικ ενδεικτική του κλίματος στη Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας κρέμασε μετάλλιο στο στήθος, αλλά όχι του πρωταθλητή και ο Γιούργκεν Κλοπ ευχαρίστησε από καρδιάς τους Άγγλους οπαδούς.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε. Στο 16΄ο Σαλάχ νικήθηκε από τον Κουρτουά και στο 21 ο Βέλγος τερματοφύλακα είπε όχι με τη συνδρομή του δοκαριού και στον Μανέ.

Στο 63′ ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Σαλάχ και στο 82′ ο Βέλγος έκανε την επέμβαση του τελικού αφήνοντας πάλι τον Αιγύπτιο με την προσμονή του γκολ Ενστικτώδης απόκρουση για τον Κουρτουά, τον κορυφαίο παίκτη της αναμέτρησης και κάπως έγραψε ιστορία η Ρεάλ.

Η βασίλισσα του ποδοσφαίρου εξουδετέρωσε όλη την ελίτ των αντιπάλων σε μια σεζόν με έντονες συγκινήσεις που παρακολουθήσατε από το MEGA,  όπως και τον τελικό της σπουδαία διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...