Ο Μαρτσέλο υψώνει το τρόπαιο του Champions League για τη Ρεάλ στο Παρίσι… Η βασίλισσα του ποδοσφαίρου είναι για 14η φορά στον «Όλυμπο» της Ευρώπης και οι απανταχού φίλοι της πανηγυρίζουν μια ακόμη νίκη σε τελικό αυτή τη φορά 1- 0 επί της Λίβερπουλ.

Το γκολ χρυσάφι πέτυχε ο Βινίσιους στο 59′ λεπτό όταν αξιοποίησε ιδανικά το σουτ του Βαλβέρδε… Μπαμ και κάτω…

Έντονα τα συναισθήματα με τη λήξη… ο Μόντριτς άνοιξε την αγκαλιά του και σήκωσε στον αέρα τα παιδιά του.

Κάπου στη θύρα των επίσημων ο Ζιντάν λοξοκοιτούσε και χαμογελούσε. Ο Μπενζεμά πήρε συγχαρητήρια από τον συμπατριώτη του διαιτητή Τουρπέν.

Και ο Μαρτσέλο ξέσπασε σε λυγμούς. Ο Βραζιλιάνος έζησε τα πάντα και αποχωρεί από το Μπερναμπέου μετά από 15 χρόνια θριάμβων και τίτλων. Ίσως για αυτό δεν άφηνε το κύπελλο από τα χέρια του. Ακόμη πιο τυχερή η κορούλα του…το έπαθλο ήταν στα μέτρα της. Ένας από τους εννέα παίκτες της ισπανικής ομάδας με πέντε Champions League! Ασύλληπτο.

Ο Τιμπό Κουρτουά «σκέπασε» με τα χέρια του τα βλαστάρια του και πόζαρε υπερήφανος με την κούπα. Ο Βέλγος ήταν ανίκητος στην εστία.

Αρχιτέκτονας του θριάμβου ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής πλέον του ρεκόρ στο Champions League με 4 κύπελλα.

Η αμηχανία του Φαν Ντάικ ενδεικτική του κλίματος στη Λίβερπουλ. Ο Κώστας Τσιμίκας κρέμασε μετάλλιο στο στήθος, αλλά όχι του πρωταθλητή και ο Γιούργκεν Κλοπ ευχαρίστησε από καρδιάς τους Άγγλους οπαδούς.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε. Στο 16΄ο Σαλάχ νικήθηκε από τον Κουρτουά και στο 21 ο Βέλγος τερματοφύλακα είπε όχι με τη συνδρομή του δοκαριού και στον Μανέ.

Στο 63′ ο Κουρτουά απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Σαλάχ και στο 82′ ο Βέλγος έκανε την επέμβαση του τελικού αφήνοντας πάλι τον Αιγύπτιο με την προσμονή του γκολ Ενστικτώδης απόκρουση για τον Κουρτουά, τον κορυφαίο παίκτη της αναμέτρησης και κάπως έγραψε ιστορία η Ρεάλ.

Η βασίλισσα του ποδοσφαίρου εξουδετέρωσε όλη την ελίτ των αντιπάλων σε μια σεζόν με έντονες συγκινήσεις που παρακολουθήσατε από το MEGA,  όπως και τον τελικό της σπουδαία διοργάνωσης.