Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Ισπανία: Οι παίκτριες της Εθνικής αρνούνται να παίξουν μέχρι να φύγει ο προπονητής

Χαμό έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απόφαση της πλειονότητας των παικτριών της εθνικής ομάδας να μη συνεχίσουν να φορούν το εθνόσημο λόγω της παραμονής του προπονητή, Χόρχε Βίλτνα

Αθλητισμός

Καταστάσεις που δύσκολα συναντά κάποιος βιώνουν τις τελευταίες ώρες στην Ισπανία, και συγκεκριμένα στη γυναικεία εθνική ομάδα της χώρας.

Ο λόγος έχει να κάνει με την είδηση-βόμβα της αποχώρησης 15 παικτριών από την εθνική ομάδα. Χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο, αλλά χωρίς και κάποια αιτία που να δικαιολογεί την απόφαση.

Σύμφωνα λοιπόν με την πλειονότητα του ρόστερ, ο λόγος της αποχώρησης είναι ο προπονητής της ομάδας, Χόρχε Βίλτνα, με τις παίκτριες της εθνικής ομάδας να υποστηρίζουν ότι ο ισπανός κόουτς έχει επηρεάσει την υγεία και τη συναισθηματική τους κατάσταση και γι’ αυτό δε σκοπεύουν να φορέσουν ξανά το εθνόσημο, μέχρι να αποχωρήσει ο τεχνικός.

Οι 15 παίκτριες ωστόσο δεν είχαν στο πλευρό τους δύο πολύ σημαντικά μέλη της ομάδας: την αρχηγό, Ιρένε Παρέδες, και τη νικήτρια της Χρυσής Μπάλας, Αλέξια Πουτέγιας, με τη δεύτερη πάντως να μη συμμετέχει στη δράση, καθώς έτσι κι αλλιώς απουσίασε από το τελευταίο Ευρωπαϊκό λόγω του τραυματισμού της στο γόνατο.

Η ιστορία δεν είναι φρέσκια, καθώς όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού. Με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης μια μερίδα του ρόστερ εξέφρασε τα παράπονά της στην Ομοσπονδία, πριν φθάσουμε στο… σήμερα και στα mail που έστειλαν οι 15 παίκτριες.

Η Ομοσπονδία πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν ανέχεται καμία τέτοια στάση, θέτοντας εκτός εθνικής και τις 15 παίκτριες. Μάλιστα, με επίσημη ανακοίνωση, η Ισπανική Ομοσπονδία αναφέρει ότι όποια θελήσει να επιστρέψει στην ομάδα θα πρέπει πρώτα να απολογηθεί δημοσίως, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πέρα από τον αθλητισμό είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...