Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ρότερνταμ Όπεν: Στον τελικό με ανατροπή ο Τσιτσιπάς, 2-1 σετ τον Λεχέτσκα

Αθλητισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε με ανατροπή το εμπόδιο του Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στον τελικό του Ρότερνταμ Όπεν.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος φιγουράρει στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, βρέθηκε να χάνει από τον Τσέχο, Νο 137 στον κόσμο, στον μεταξύ τους ημιτελικό, ωστόσο, κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ, πήρε την πρόκριση με 2-1 (4-6, 6-4, 6-2) για τον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά.

Στον 18ο τελικό της καριέρας του ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού (20.30, Cosmote Sport 6) ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 7) και τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο 9).

Ο Τσέχος κάνοντας νωρίς μπρέικ στο ματς προηγήθηκε με 2-1 στα γκέιμ του 1ου σετ κρατώντας αυτό το πλεονέκτημα μέχρι την τελική του επικράτηση με 6-4, αφού ο «Στεφ» δεν ήταν συγκεντρωμένος και έκανε σωρεία λαθών μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής άρχισε να βρίσκει απαντήσεις στα χτυπήματα του Λεχέτσκα, ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή του και ισορρόπησε το ματς, αλλά έχασε κρίσιμους πόντους και απώλεσε δύο φορές την ευκαιρία να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του.

Όταν όμως το σετ έφτασε στην… κόψη του ξυραφιού, φάνηκε η απειρία του Τσέχου, που έκανε κάποια αβίαστα λάθη και έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιτσιπά να κάνει το 6-4 με break στο τελευταίο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε πιο συγκεντρωμένος και η διαφορά κλάσης φάνηκε, αφού έκανε μπρέικ αμέσως και προηγήθηκε 3-0, ενώ δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στη συνέχεια κλείνοντας το τρίτο σετ με 6-2.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...