Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σεβίλλη – Γιουβέντους 1-1 κ.δ, 2-1 παρ.: Στον τελικό του Europa League ξανά οι Ισπανοί (video)

Η Σεβίλλη έφερε «τούμπα» το προβάδισμα που πήρε η Γιουβέντους στο 65′, έστειλε το ματς στην παράταση κι εκεί βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη που της έδωσε την πρόκριση στον τελικό του αγαπημένου της Europa League

Αθλητισμός

Δεν θα μπορούσε να λείψει. Η Σεβίλλη χάλασε τον ιταλικό τελικό και νικώντας με 2-1 στην παράταση τη Γιουβέντους (1-1 η κανονική διάρκεια όπως και ο πρώτος αγώνας), έκλεισε θέση στον τελικό του Europa League για 7η φορά στην ιστορία της, ψάχνοντας την έβδομη κατάκτηση του τροπαίου.

Εξαιρετικός ρυθμός και ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο χωρίς ωστόσο να έρθει το γκολ. Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τους γηπεδούχους στο 24′ όταν ο Οκάμπος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία, με τον Σέσνι να αποκρούει πάνω στη γραμμή και διώχνει. Η Γιουβέντους απάντησε με Ντι Μαρία και Κεν, αλλά οι Ισπανοί έκλεισαν το ημίχρονο πιο δυνατά και μάλιστα έχοντας το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν όταν στο 45+5′, ο Κουαρδάδο βρήκε με τις τάπες τον Τόρες και τον ανέτρεψε. Ο Μάκελι δεν είδε την παράβαση, ενώ ούτε ο VAR υπέδειξε κάτι, έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Η Γιούβε ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 65ο λεπτό, ο Βλάχοβιτς κέρδισε μια κόντρα και έσκαψε υποδειγματικά τον Μπόνου για το 0-1. Η απάντηση όμως από τη Σεβίλλη ήταν άμεση, με τον Σούσο να ισοφαρίζει στο 71′ με ένα τρομερό σουτ νικώντας τον Σέσνι για το 1-1 το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον αγώνα να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο Λαμέλα ήταν ο μεγάλος ήρωας για την ομάδα της Ανδαλουσίας, καθώς στο 95′ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Χιλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έβαλε φωτιά στο Ραμόν Σάντσες Πιθχουάν. Η Γιουβέντους πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι. Έτσι η Σεβίλλη έκλεισε θέση στον τελικό του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο με φόντο το τρόπαιο.

Η Λεβερκούζεν κυριάρχησε, η Ρόμα άντεξε (0-0) και ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχει την ευκαιρία για ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στον τελικό της «Puskas Arena».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός: Έρχεται πρόγραμμα «φωτιά» με ημιτελικό Conference και τρία ελληνικά ντέρμπι σε 240 ώρες

Ο Ολυμπιακός από τις 22:00 της 9ης Μαΐου μέχρι την ίδια ώρα της 19ης του μηνός θα αντιμετωπίσει Αστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Κατά μέσο όρο θα παίζει ένα ματς-φωτιά κάθε 2,5...

Φόρτωση άρθρων...