Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Στη Βαρκελώνη θα ’ναι ωραία με Χουάντσο για το 8ο παρέα

Ο Χουάντσο λογικά θα είναι ένας από αυτούς που ίσως κληθούν να αποχωρήσουν από την ομάδα, όμως εδώ μπήκαν αίφνης δύο παράγοντες που φαίνεται να ανατρέπουν το σκηνικό

Το φάιναλ φορ του Βερολίνου ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο επτάστερος έχει ακόμη μία αποστολή, την επιστροφή και στην κορυφή της Ελλάδας. Ωστόσο, τα σενάρια για την επόμενη μέρα και τις όποιες αλλαγές στο ρόστερ έχουν ξεκινήσει. Βέβαια, σε αυτές καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι τελικοί του πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, που θα αρχίσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων (πρέπει να αποκλείσουν πρώτα Άρη και Περιστέρι, αντίστοιχα) προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ένα από τα ονόματα που παίζουν έντονα είναι αυτό του Χουάν Αλμπέρτο «Χουάντσο» Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός με το βαρύ συμβόλαιο δεν έχει δικαιολογήσει στιγμή ούτε τη φήμη, ούτε τα χρήματα που παίρνει. Συμπληρωματική κυρίως παρουσία στα παιχνίδια του τριφυλλιού, με κάποιες εκλάμψεις, που δεν δικαιολογούν επ’ ουδενί τον ντόρο που έκανε η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι. 

Ο Χουάντσο λογικά θα είναι ένας από αυτούς που ίσως κληθούν να αποχωρήσουν από την ομάδα, όμως εδώ μπήκαν αίφνης δύο παράγοντες που φαίνεται να ανατρέπουν το σκηνικό

Δύο απρόσμενοι σύμμαχοι…

Ο πρώτος λέγεται Ματίας Λεσόρ, το γαλλικό τανκ που τσάκισε τους πάντες φέτος στην Ευρωλίγκα. Ο Γάλλος υποστήριξε στον Αταμάν ότι με τον Ισπανό στο τερέν έπαιρνε περισσότερες ανάσες και απέδιδε καλύτερα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Αφανής αλλά καίριος ο ρόλος του Ισπανού όταν και όσο αγωνιζόταν.

Ο δεύτερος σύμμαχος του Χουάντσο λέγεται Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, σε ολιγόλεπτη συνομιλία με ανθρώπους του επτάστερου στο περιθώριο των πανηγυρισμών, υπερασπίστηκε τον Ισπανό μπασκετμπολίστα λέγοντας ότι για τους Ευρωπαίους παίκτες είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μετά από πολύχρονη παρουσία στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς όπως ο Ναν για παράδειγμα που προσαρμόζονται ευκολότερα και πιο γρήγορα.  Και υποστήριξε ότι τη νέα σεζόν ο Ερνανγκόμεθ θα είναι πολύτιμο γρανάζι στην προσπάθεια της ομάδας για να ράψει και το όγδοο αστέρι στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Πάντως, η Βαρκελώνη θα είναι σταθμός για τον πρώην άσο του ΝΒΑ έτσι κι αλλιώς. Είτε σαν πράσινος, είτε σαν παίκτης της Μπαρτσελόνα, εκεί που θα βρει τον αδελφό του Γουίλι, αν τελικά ο ΠΑΟ δεν ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του.

Τελευταίο κριτήριο πάντως θα είναι οι τελικοί του πρωταθλήματος. Κοντός ψαλμός… λοιπόν για τον Ισπανό φόργουορντ.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...