Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Στη Χάιφα για το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Πρώτη μάχη (20:00) του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League

Αθλητισμός

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού ξεκινά από τη Χάιφα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας (20:00, COSMOTE SPORT1HD) τη Μακάμπι για το δεύτερο γύρο του Champions League.

Η αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι έτοιμη για άλλη μια ευρωπαϊκή περιπέτεια. Ο στόχος των Ερυθρολεύκων είναι ξεκάθαρος. Να φθάσουν μέχρι το τέλος και τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Το πρώτο εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν ακούει στο όνομα Μακάμπι, με τον Ολυμπιακό να θέλει να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης από το αποψινό ματς του κατάμεστου Sammy Ofer Stadium.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει μελετήσει αρκετά τη Μακάμπι, ενώ είχε δώσει το «παρών» και στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισραήλ. Εκεί όπου η αποψινή αντίπαλος των Ερυθρολεύκων γνώρισε την ήττα από την Μπερ Σεβά. Αναμφίβολα, στο στρατόπεδο της ομάδας του Μπακχάρ επικρατεί αναταραχή το τελευταίο διάστημα, με τον Μπόγκνταν Πλάνιτς να βρίσκεται στην… αγκαλιά της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν ταξιδέψει με απουσίες στη Χάιφα. Όπως αποκάλυψε ο Πέδρο Μαρτίνς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, Ανδρούτος, Μπα και Χασάν βρίσκονται στα πιτς, με τους Γκονζάλο Άβιλα και Πιέρ Κούντε να τους αντικαθιστούν στην ευρωπαϊκή λίστα.

«Η βάση για την επιτυχία είναι η καλή οργάνωση και η πειθαρχία. Φυσικά, δεν πρέπει να δεχτούμε περισσότερα γκολ από όσα βάλουμε. Είναι καλό να μη δεχτείς γκολ, όμως είναι σημαντικό και να σκοράρεις. Ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα έχει μεγάλη πείρα σε αυτού του είδους τα παιχνίδια και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να είμαστε και καλά οργανωμένοι για να πάρουμε την πρόκριση» τόνισε ο πορτογάλος προπονητής, που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον το πόσο σημαντικό είναι το αποψινό παιχνίδι του Sammy Ofer Stadium.

Από τη μεριά του, ο κόουτς της Μακάμπι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μαχμούντ Τζάμπερ, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Μπερ Σεβά. Ο Μπαράκ Μπάκχαρ έβγαλε το… καπέλο στον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας πως η ιστορία των Ερυθρολεύκων μιλά από μόνη της.

Η UEFA όρισε άρχοντα του αγώνα το γερμανό Σάσα Στέγκεμαν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Κρίστιαν Γκίτερμαν και Μάρκο Αχμούλερ. Τέταρτος θα είναι ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Θυμίζουμε πως η αποστολή των πρωταθλητών για το αποψινό ματς αποτελείται από τους:

Αγκιμπού Καμαρά, Άβιλα, Μπουχαλάκη, Καρβάλιο, Σισέ, Ελ Αραμπί, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Κανέ, Κούντε, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μανωλά, Μασούρα, Ρέαμπτσιουκ, Παπαδούδη, Ραντζέλοβιτς, Τικίνιο, Παπασταθόπουλο, Τζολάκη, Βατσλίκ, Βαλμπουενά, Βρσάλικο, Ζινκερνάγκελ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...