Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου - Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος. Ο Έλληνας αθλητής πέταξε με άλμα στα 8,52 μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο στη Γερμανία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8,52 μέτρα σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων, αν και το χρυσό το είχε σιγουρέψει νωρίτερα με ένα άλμα στα 8,35 μέτρα και με τα 8,23μ. που οι υπόλοιποι αθλητές δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν.

Ο Τεντόγλου δεν χρειάστηκε καν να κάνει την 5η και 6η του προσπάθεια πανηγυρίζοντας με την ελληνική σημαία το δεύτερο του χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μάλιστα συνεχόμενο.

Νωρίτερα, ο 24χρονος αθλητής προσγειώθηκε στα 8.5 μέτρα, αλλά για χιλιοστά το άλμα του ήταν άκυρο.

Ο Έλληνας άλτης κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου μετά το Βερολίνο πριν τέσσερα χρόνια.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Ο Τεντόγλου έγινε έτσι ο τέταρτος αθλητής στην ιστορία του μήκους στην διοργάνωση, που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, μετά τους Βίλεμ Λέχουμ (Γερμανία, 1934-38), ο Ιγκορ Τερ-Οβανεσιάν (ΕΣΣΔ, 1958-62) που είναι και ο μόνος με τρία χρυσά στο μήκος και Γκρεγκ Ράδερφορντ (Βρετανία, 2014-16).

Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, μετά τον θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου πριν από έναν μήνα. Μάλιστα, τότε είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια, καθώς ήταν συνεχώς πρώτος, αλλά στο τελευταίο άλμα τον ξεπέρασε ο Κινέζος Γουάνγκ.

Η κατάταξη του τελικού

1. Τεντόγλου 8,52μ.
2. Φίντσαμ (Μ.Βρετανία) 8,06μ.
3. Μόντλερ (Σουηδία) 8,06μ.
4. Πομερί (Γαλλία) 8,06μ.
5. Κάθερες (Ισπανία) 7,98μ.
6. Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83μ.
7. Σάντος (Ισπανία) 7,82μ.,
8. Τσέκο (Κροατία) 7,77μ.
9. Γιούσκα (Τσεχία) 7,66μ.
10. Μπανιγκό (Μ.Βρετανία) 7,66μ.
11. Ανιτς (Σερβία) 7,37μ.
12. Κίπλεσουντ (Νορβηγία) άκυρος

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη» (video)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε μετά την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στον Με...

Φόρτωση άρθρων...