Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Στην κορυφή του κόσμου: «Χρυσός» ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου!

Μετά από έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε θρίλερ, ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου για δεύτερη φορά στην καριέρα του! "Ο αγώνας ήταν χάλια, κρατάω μόνο την παρουσία των Ελλήνων στην εξέδρα", είπε ο αθλητής.

Η κορυφή του κόσμου στον κλειστό στίβο είναι ξανά δική του! Ο Μίλτος Τεντόγλου υπερασπίστηκε τον τίτλο του και στέφθηκε για δεύτερη σερί χρονιά Παγκόσμιο πρωταθλητής κλειστού στίβου. 

Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τον Έλληνα πρωταθλητή να δίνει μεγάλη μάχη με τον Ιταλό Ματία Φουρλάνι. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν με 8.22 και ο αγώνας κρίθηκε στο δεύτερο καλύτερο άλμα (8.19 ο Τεντόγλου, 8.10 ο Φουλάνι)

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε… αγριεμένος με το «καλημέρα» και έκανε μεγάλο άλμα στα 8.22μ.Την ίδια επίδοση έκανε και ο Ματία Φουρλάνι, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν χέρι-χέρι σε όλον τον αγώνα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στον σημερινό τελικό του μήκους με άλμα στα 8,22 μέτρα και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Βελιγραδίου. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Μίλτος Τεντόγλου: «Ο αγώνας ήταν χάλια και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου»

«Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό αγώνας το πρωί. Προσπαθούσα να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ αλλά δεν έβγαινε το άλμα» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μίλτος Τεντόγλου. 

«Έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά είναι νέα, δεν έχουν κερδίσει και είναι πιο πεινασμένα από εμένα. Ήταν περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου» τόνισε ο ένας αθλητής.

«Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο. Κρατάω ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες, ο αγώνας ήταν χάλια» κατέληξε ο Μίλτος Τεντόγλου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...