Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Στην Premier League η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από 23 χρόνια - Κέρδισε 1-0 την Χάντερσφιλντ στο Γουέμπλεϊ

Αθλητισμός

Στην Premier League μετά από 23 χρόνια απουσίας επέστρεψε η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στον τελικό των πλέι οφ της Championship που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ και η Νότιγχαμ είχε στο πλευρό της 40.000 οπαδούς της επικράτησε με 1-0 της Χάντερσφιλντ χάρις σε αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43'!

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στην Premier League την περίοδο 1988-99 και τώρα επιστρέφει για να παραμείνει! Η ιστορική άνοδος εξασφαλίζει σχεδόν 200.000.000 ευρώ στην Νότιγχαμ Φόρεστ τα οποία μπορεί να φτάσουν και έως 300.000.000 εάν η ομάδα διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία.

 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Premier League και η θέση της είναι εκεί... Είναι μια ομάδα που έχει στο παλμαρέ της 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών τα οποία κατέκτησε το 1979 και το 1980. Επιπλέον κατέκτησε το πρωτάθλημα Αγγλίας την περίοδο 1977-78.

Όλα για τους «The Reds» άλλαξαν μετά από την εξαγορά της ομάδας από τον Βαγγέλη Μαρινάκη το 2017. Ο Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έθεσε από την πρώτη ημέρα ως στόχο την άνοδο και μετά από πέντε χρόνια τον πέτυχε!

Ο Ουαλός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του βρετανικού συλλόγου και γνώρισαν την αποθέωση από τους χιλιάδες οπαδούς τους που βρέθηκαν στο Γουέμπλεϊ.

Ένα παιχνίδι – γιορτή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που κατάφερε να βγάλει νοκ-άουτ τη Χάντερσφιλντ και να πάρει την άνοδο για την Premier League. Μια σπουδαία χρονιά για τους Reds, που δεν σταμάτησαν στιγμή να πιστεύουν στο όνειρο της ανόδου και τελικά δικαιώθηκαν, επιστρέφοντας στη μεγάλη κατηγορία.

Μια σπουδαία επιτυχία, που φέρει φυσικά πάνω της τη σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έβγαλε την ομάδα από μια πολύ δύσκολη κατάσταση και κατάφερε να την κάνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Μια επιτυχία, που γιορτάζουν όλοι οι οπαδοί της Νότιγχαμ, με τον Κούπερ και τους ποδοσφαιριστές του να ζουν μοναδικές στιγμές στο Γουέμπλεϊ.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ – Μέχρι τις 19:00 η κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη κλήρωση του Eurojackpot, καθώς στις 21:00 το δημοφιλές ευρωπαϊκό παιχνίδι μοιράζει 63 εκατ. ευρώ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Η κατάθεση ...

Φόρτωση άρθρων...