Σε ένα χορταστικό ματς στο Μέρσεϊσάιντ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφερε να επικρατήσει των «αετών», ωστόσο με την ισοπαλία αυτή κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League 2021-22, χάρη στην εμφατική εκτός έδρας επικράτησή της στην Πορτογαλία.

Οι Πορτογάλοι έβγαλαν αντίδραση και μπορεί να έχασαν την πρόκριση, αλλά με το τελικό 3-3 κέρδισαν τις εντυπώσεις. Ωστόσο, ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουν την εναντίον τους κατάσταση και να «χαλάσουν» την εξαιρετική εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ, από κόρνερ στο πρώτο γκολ (κεφαλιά Κονατέ στο 21') και εκτέλεση φάουλ στο τρίτο (προβολή Φιρμίνο στο 65').

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρών όπως πάντα κάτω από τα δοκάρια της Μπενφίκα, φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ το οποίο σημείωσε ο Φιρμίνο στο 55'. Η Μπενφίκα ισοφάρισε 1-1 στο 32' με το πρώτο γκολ του 21χρονου Γκονσάλο Ράμος στη διοργάνωση και στη συνέχεια σε 3-3 με τον Γιάρεμτσουκ στο 73' και τον Νούνιες στο 82'. Φανταστικός ο Ουρουγουανός πέτυχε συνολικά τρία γκολ, αλλά τα δύο ακυρώθηκαν ως οφσάιντ κατόπιν ελέγχου από τον VAR.