Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Super League: Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Λαμία πριν το «αιώνιο» ντέρμπι

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (27/10) στο Φράιμπουργκ, «καθάρισε» με... συνοπτικές διαδικασίες τη Λαμία με 2-0 και, πλέον, θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το πρώτο απόλυτο ντέρμπι της Super League με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (6/11) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε (ουσιαστικά) κριθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα 6 λεπτών και να διώχνουν γρήγορα το άγχος από πάνω τους.

Η 6η νίκη στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες, που τους διατήρησε στο -10 από τον Παναθηναϊκό, ήρθε πολύ εύκολα. Η αρχή έγινε στο 22ο λεπτό με την κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες.

Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την προσπάθεια του Κολομβιανού να τροφοδοτήσει τον Μπακαμπού, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). 

Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Από τη βαθιά μπαλιά του Ντόι προς τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος στράικερ άφησε πίσω του τον Αντέτζο και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0.

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά αυτή την φορά ο Σαράνοφ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μπιελ. 

Η Λαμία μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ με τον Ασκόβσκι, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. 

Στο 56΄ ένα σουτ του Χουάνγκ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τους «ερυθρόλευκους» μετά το 60΄ να ισορροπούν τον αγώνα και να μην επιτρέπουν στους Φθιώτες να τους απειλήσουν.

Παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τζανλούκα Φέστα η μείωση του σκορ δεν ήρθε για τη Λαμία, η οποία έμεινε για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς «τρίποντο» (2 ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες).   

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνητικός ο Παναθηναϊκός για τελικό στο Πανθεσσαλικό με 4.000 εισιτήρια για κάθε ομάδα

Ο Αχιλλέας Μπέος κατά την αποχώρησή του από την ΕΠΟ τόνισε πως ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την αρνητική θέση του Παναθηναϊκού για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με 4.000 εισιτήρ...

Φόρτωση άρθρων...