Πέμπτη
24 Σεπτεμβρίου 2026

Θριαμβευτική πρόκριση του Λευτέρη Πετρούνια

Άλλη μια επιτυχία από τον άρχοντα των κρίκων

Αθλητισμός

Εντυπωσιακή επάνοδο στην αγωνιστική δράση πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κατέκτησε την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων, στην πρεμιέρα του παγκόσμιου Challenge Cup ενόργανης γυμναστικής του Σομπατέλι, στην Ουγγαρία.

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών της διοργάνωσης, ο 32χρονος πρωταθλητής έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πρώτευσε στους κρίκους με την εκπληκτική βαθμολογία 15,300, τρεις εβδομάδες πριν από το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας, στο οποίο θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο που θα του χαρίσει την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση.

Ο «άρχοντας των κρίκων» θα επιδιώξει μία ανάλογη εμφάνιση και φυσικά τη νίκη και στον αποψινό τελικό του αγωνίσματος στο Σομπατέλι (Σάββατο 09/09, ώρα Ελλάδας 16:00 – 18:45).

Φιναλίστ ο Θεοδωρίδης

Ο Μίμης Θεοδωρίδης ξεχώρισε στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου παρκούρ της Σόφιας, κατακτώντας την πρόκριση για τον τελικό του freestyle και επιστρέφοντας στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την 7η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος με 25,5 βαθμούς και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό (Σάββατο 09/09, ώρα 17:45 – 18:15), ενώ στο freestyle ανδρών δοκίμασαν επίσης τις δυνάμεις τους ο Ελβίντ Ταφίλι (17ος με 22,0 β.) και ο Νίκος Καραπέτσας (30ός με 19,5 β.).

Παράλληλα, η Βικτωρία Γεωργουλάκη Τζαννέτου συμμετείχε στο αγώνισμα ταχύτητας γυναικών και πήρε τη 12η θέση με 48.70, πλησιάζοντας στο «τοπ 10» των ημιτελικών.

Σάββατο (09/09), στον αντίστοιχο προκριματικό του αγωνίσματος ταχύτητας ανδρών θα πάρουν μέρος οι Γιάννης Δελαπόρτας, Νίκος Κουτλούμπασης, Μάριος Ξέρρας, Λάμπρος Παπαδημητρίου, ενώ η Βικτωρία Γεωργουλάκη Τζαννέτου θα αγωνιστεί στον προκριματικό του freestyle γυναικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΟΦΗ – Αστέρας AKTOR 2-2: Ο Αθανασίου «έσωσε την παρτίδα» για τους Κρητικούς στο φινάλε

Ένα τρομερό σε εκτέλεση γκολ του Νίκου Αθανασίου, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, ήταν αυτό που χάρισε στον ΟΦΗ το βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης...

Φόρτωση άρθρων...