Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Τα χρυσά παιδιά του τένις στο παγκόσμιο top-10

Τι απολαβές σημείωσαν οι Σάκκαρη - Τσιτσιπάς

Αθλητισμός

Η είσοδος της Μαρίας Σάκκαρη στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις φέρνει για πρώτη φορά δύο εκπροσώπους της ελληνικής αντισφαίρισης μεταξύ των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο, καθώς ήδη ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει καταλάβει εδώ και μήνες το «νούμερο 3» στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι επιδόσεις των δύο Ελλήνων τενιστών τα τελευταία χρόνια εκτός από την αναγνώριση εντός των κορτ, έχουν ιδιαίτερα εμφανές αντίκρισμα και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς οι νίκες στα διάφορα τουρνουά αλλά και οι χορηγίες από τους σπόνσορες έχουν αυξήσει σημαντικά τις απολαβές τους.

Σύμφωνα λοιπόν, με τα ως τώρα δεδομένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει καταφέρει να κερδίσει το χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τα 16 εκατ. δολάρια από την πενταετή καριέρα του στο τένις (στοιχεία ATP), με το παραπάνω ποσό να αυξάνεται σημαντικά αν συμπεριλάβει κανείς τα χρήματα που του αποφέρουν οι διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες συμμετέχει αλλά και οι συμφωνίες με τους χορηγούς του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μέσα στους εννέα πρώτους μήνες του έτους, ο 24χρονος Τσιτσιπάς έχει συγκεντρώσει το ποσό των 3,15 εκατ. δολαρίων από τις επιδόσεις του εντός των κορτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας τενίστας κατάφερε φέτος να φτάσει για πρώτη φορά στο τελικό ενός Grand Slam (του γαλλικού Open), όπου ηττήθηκε από τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Μόνο από την παρουσία του στον τελικό του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκόμισε το πόσο των 750.000 δολαρίων.

Από την πλευρά της η Μαρία Σάκκαρη, στα περίπου 7 χρόνια της επαγγελματικής της καριέρας έχει αποκομίσει το ποσό των 6 εκατ. δολάρια (στοιχεία WTA) από την συμμετοχή της στις διοργανώσεις της International Tennis Federation, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των καλύτερα αμειβόμενων Ελληνίδων αθλητριών.

Για το 2021 η Μαρία Σάκκαρη έχει προσθέσει στο ταμείο της το ποσό του 1,6 εκατ. δολαρίων από την παρουσία της στις διοργανώσεις του παγκοσμίου τένις , με 675.000 δολάρια να προέρχονται από την επίδοσή της στο πρόσφατο US Open, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, ενώ η 26χρονη τενίστρια είχε κερδίσει το ποσό των 375.000 δολαρίων από την παρουσία της στο Roland Garros, όπου ολοκλήρωσε την πορεία της στην ημιτελική φάση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη» (video)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε μετά την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ο οποίος μοίρασε συγχαρητήρια στον Με...

Super League: Η Άστον Βίλα μπορεί να... περιμένει

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους «4» του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει στην Άστον Βίλα, όμως ο Μεντιλίμπαρ θέλει να φέρει… τούμπα την κατάσταση και στο πρωτάθλημα, με πρώτο ...

Φόρτωση άρθρων...