Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Τα προβλήματα που οδήγησαν στο κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου

Σε αναγκαστικό κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και του Ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ προχώρησε η Κυβέρνηση.

Η απόφαση βασίστηκε σε μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ανέλαβε την ανακαίνιση των στεγάστρων τόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο, όσο και στο Ποδηλατοδρόμιο, τα οποία εγκαταστάθηκαν πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ έκανε γνωστό το πόρισμα της στατικής μελέτης στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία σε συνεργασία με την κυβέρνηση έλαβαν την απόφαση να κλείσει το Στάδιο που φιλοξένησε σημαντικό μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι «οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας».

Όπως σημειώνει η διοίκηση του ΟΑΚΑ, τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και σε νέα μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα.

Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν πρόκειται να υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα των ελέγχων, κάτι που γεννά προβληματισμό στους συλλόγους που χρησιμοποιούν το Ολυμπιακό Στάδιο και το Ποδηλατοδρόμιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίσημο: Προπονητής του Παναθηναϊκού ο Κόντης

Ο Φατίχ Τερίμ αποχώρησε και ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και επίσημα για τα δύο εναπομείναντα ματς, με το τριφύλλι να ανακοινώνει την πρόσληψη του. ...

Φόρτωση άρθρων...