Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Κάρελ Κομάρεκ στην Ελλάδα

Ο Τσέχος ιδιοκτήτης της πολυεθνικής Allwyn και μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ, Κάρελ Κομάρεκ, αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι οι επενδύσεις του στην Ελλάδα δεν δημιουργούν αξία μόνο με την στενή επιχειρηματική έννοια, αλλά στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.

 

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη, ο γνωστός επιχειρηματίας παρευρέθηκε σε ειδική εκδήλωση του ΟΠΑΠ για την παράδοση των πλήρως ανακαινισμένων παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαϊα Κυριακού» στην ελληνική πολιτεία. Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κομάρεκ δήλωσε:  «Στον ΟΠΑΠ και την Allwyn – τη διεθνή εταιρεία μας – είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εταιρείες δεν κάνουν τη διαφορά μόνο με τις οικονομικές επιδόσεις τους. Η ανταπόκριση τους σε κοινωνικά ζητήματα είναι εξίσου σημαντική.  Η ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων αντανακλά πλήρως αυτή την προσέγγιση. Με σημαντικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά, τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες υγειονομικές υποδομές και ένα αναβαθμισμένο θεραπευτικό περιβάλλον. Βεβαίως, το πιο σημαντικό από όλα είναι η στήριξη που παρέχεται σε χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!»

 

opap

 

Τα δύο μεγαλύτερα και σημαντικότερα νοσοκομεία παίδων της χώρας, εκσυγχρονίστηκαν πλήρως από τον ΟΠΑΠ και πλέον παρέχουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που είναι τόσο αναγκαίες στην χώρα μας, ιδιαίτερα μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας. Τα έργα που ολοκληρώθηκαν εφέτος ξεκίνησαν το 2014, γεγονός που αποδεικνύει την μακροχρόνια δέσμευση του Τσέχου δισεκατομμυριούχου στην Ελλάδα και το όραμα που έχει για την κοινωνική προσφορά, το οποίο εκτός του τομέα της Υγείας εκτείνεται και σε έργα για την απασχόληση, τον αθλητισμό κ.ά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «μεγάλη υπεραξία που μπόρεσε να προσθέσει στα δύο Παιδιατρικά μας νοσοκομεία» η πρωτοβουλία του κ. Κομάρεκ και της ομάδας των συνεργατών του στην Ελλάδα.

 

opap

 

Στο σπουδαίο έργο της ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων που έφερε εις πέρας ο ΟΠΑΠ περιλαμβάνονται:

 

  • Η πλήρης ανακατασκευή της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία δεν είχε ανακαινιστεί για περισσότερα από 50 χρόνια, διαθέτει πλέον εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών και εξυπηρετεί και τα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας ανάγκες για τις όποιες, μέχρι πρόσφατα, χρειαζόταν η εμπλοκή άλλων μονάδων του ΕΣΥ.
  • Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της Β’ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, χάριν στην υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων που αναπτύχθηκε. Η καινοτόμος αυτή μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονες κλίνες αρνητικής πίεσης και αυτοματοποιημένα συστήματα.
  • Η ανακαίνιση των Παιδοχειρουργικών Μονάδων των δύο νοσοκομείων, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδιατρική στην Ελλάδα.
  • Η ολική ανακαίνιση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», που πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιου επιπέδου χειρουργικό συγκρότημα και θάλαμο ανάνηψης.
  • Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα, στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

 

Στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης, τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Επιπλέον, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως, και έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.

 

opap

 

opap

 

opap

 

Η ταυτότητα του έργου

 

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.

 

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Μίνας Γκάγκα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn και στρατηγικού μετόχου του ΟΠΑΠ, κ. Karel Komárek, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της διοίκησης της εταιρείας. 

 

opap

 

opap

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πετάει» το «Ελ. Βενιζέλος»: Στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι το αεροδρόμιο της Αθήνας

Την πρώτη θέση κατέκτησε και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών. Στη φετινή μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ευρωπαϊκών αε...

Τράπεζα Πειραιώς: Μικρή αύξηση των τιμών των αγροτικών προϊόντων τον Απρίλιο – Οι προβλέψεις

Το αρνητικό κλίμα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές δεν φάνηκε να επηρεάζει τον δείκτη αγροτικών προϊόντων που ενισχύθηκε ελαφρά, ενώ μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους αποδόσεις των ...

Φόρτωση άρθρων...