Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Τζόκοβιτς: Η πρώτη αντίδραση για την ακύρωση της βίζας του – Εκτός Open οριστικά

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου – Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος

Αθλητισμός

Το θρίλερ με την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς κορυφώθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας,το οποίο επικύρωσε την νομιμότητα της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χώκ να ακυρωθεί η βίζα του Σέρβου τενίστα.

Συγκεκριμένα ο Ανώτατος δικαστής Τζέιμς Αλσοπ πριν ανακοινώσει την απόφαση, εξήγησε πως δουλειά του δικαστηρίου ήταν απλώς να εξετάσει εάν η απόφαση που έλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης ήταν παράνομη, παράλογη ή νομικά αβάσιμη.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι λόγοι που αναφέρθηκαν από τους δικηγόρους του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν αποδείκνυαν τον ισχυρισμό τους.

Επί της ουσίας έκριναν νόμιμη και εντός της δικαιοδοσίας του την απόφαση που έλαβε ο Υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χώκ να ακυρώσει τη βίζα του Νο1 πρωταθλητή τένις στον κόσμο. Θα καταθέσουν γραπτώς το σκεπτικό του τριμελούς δικαστηρίου τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο επειδή η υπόθεση εκδικάστηκε από την ολομέλεια, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο έφεσης.

Όπως επισημαίνεται ο Τζόκοβιτς αναμένεται τώρα να απελαθεί από την Αυστραλία, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν και ενδέχεται να αντιμετωπίσει απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία έως και τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος του αγώνας ήταν προγραμματισμένος για την αυριανή πρεμιέρα του Αυστραλιανού Όπεν, θέση που τώρα θα πάρει ένας τυχερός επιλαχόντας.

Τζόκοβιτς: Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου – Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να ακυρώσει τη βίζα του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέδωσε μια σύντομη δήλωση, η οποία έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να κάνω μια σύντομη δήλωση για να αναφερθώ στα αποτελέσματα της σημερινής ακρόασης του Δικαστηρίου.

Τώρα θα αφιερώσω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να αναρρώσω, προτού κάνω περαιτέρω σχόλια πέρα ​​από αυτό.

Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open.

Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που ήμουν το επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους ό,τι καλύτερο για το τουρνουά.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα.»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνητικός ο Παναθηναϊκός για τελικό στο Πανθεσσαλικό με 4.000 εισιτήρια για κάθε ομάδα

Ο Αχιλλέας Μπέος κατά την αποχώρησή του από την ΕΠΟ τόνισε πως ο Γιάννης Αλαφούζος εξέφρασε την αρνητική θέση του Παναθηναϊκού για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με 4.000 εισιτήρ...

Φόρτωση άρθρων...