Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Wimbledon, Γιούμπανκς-Τσιτσιπάς 3-2: Ανατροπή και άδοξος αποκλεισμός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στον Αμερικανό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του και το πλήρωσε μ' ένα οδυνηρό αποκλεισμό

Αθλητισμός

Ο 27χρονος Αμερικανός Κρίστοφερ Γιούμπανκς, ο οποίος δεν είχε παίξει ποτέ στο ταμπό του Wimbledon (κι έχει φτάσει απλά στον 2ο γύρο σε US και Australian Open) άφησε εκτός προημιτελικών τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχασε τεράστια ευκαιρία σήμερα, πληρώνοντας τα λάθη που έκανε. Ειδικά στο 2ο σετ όπου έχασε τρία μπρέικ πόιμτς και κατάφερε να το απωλέσει στο τάι μπρέικ, ενώ όταν προηγήθηκε με 2-1 δεν μπόρεσε να.. σκοτώσει τον αντίπαλο του και το πλήρωσε!

Το ματς

Στο πρώτο σετ ο Γιούμπανκς προηγήθηκε με 1-0, αλλά ο εξαιρετικός Τσιτσιπάς ισοφάρισε έκανε αμέσως το μπρέικ και έφτασε στο 3-1 πολύ γρήγορα για να διαχειριστεί άψογα το προβάδισμα του.

Ο πανύψηλος Γιούμπανκς δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Τσιτσιπά, έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο και ο Έλληνας πρωταθλητής μ' ένα δεύτερο μπρέικ έφτασε στο 6-3 και στο 1-0 μετά από 26 λεπτά.

Η αντίδραση του Γιούμπανκς ήρθε στο 2ο σετ, όπου ναι μεν και πάλι είχε πρόβλημα στο να αντιμετωπίσει τα χτυπήματα του Τσιτσιπά, αλλά ανάβεασε κατακόρυφα το δικό του σερβίς κι αυτό αποδείχθηκε καθοριστικό.

Ο Στέφανος στο 3-2 είχε δύο μπρέικ πόιντς, στο 4-3 είχε άλλο ένα, αλλά ο Αμερικανός τα έσβησε με μεγάλα σερβίς και το σετ πήγε στο τάι μπρέικ. Κι εκεί ο Στέφανος έκανε διπλό λάθος στο σερβίς (3-5) με τον Γιούμπανκς να αρπάζει το δώρο και να παίρνει το σετ!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιον ασπάστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν πήγε στην εξέδρα που ήταν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του θριάμβου του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα αποθέωσε τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και αποθεώθηκε ενώ πήγε σε ένα σημείο της εξέδρας και ε...

Φόρτωση άρθρων...