Ο Ούγκο Λιορίς σήκωσε το τρόπαιο του Nations League στον ουρανό του Σαν Σίρο. Η Γαλλία έχει επικρατήσει με 2-1 της Ισπανίας στον τελικό με ανατροπή.

Μπορεί ο Ογιαρθάμπαλ να άνοιξε το σκορ στο 64’ για τη Φούρια Ρόχα, ωστόσο η απάντηση από τους τρικολόρ ήταν άμεση. Με ένα σουτ-ποίημα, 2’ αργότερα, ο Μπενζεμά ισοφάρισε.

Και κάπου εκεί ήρθε μία από τις πιο πολυσυζητημένες φάσεις των τελευταίων ετών. Ο Εμπαπέ πήρε τη μπάλα από τον Τεό Ερναντές πλάσαρε σωστά τον Ουνάι Σιμόν και έκανε το 2-1.

Όπως φαίνεται από την επανάληψη, ακόμα και με γυμνό μάτι, ο Γάλλος επιθετικός είναι σε θέση οφσάιντ. Η φάση ελέγχθηκε ωστόσο από τον VAR, και το γκολ τελικά κατακυρώθηκε.

Η εξήγηση των διαιτητών είναι πως ο Έρικ Γκαρθία ήρθε σε επαφή με τη μπάλα, λίγο πριν αυτή φτάσει στον Εμπαπέ.

«Ο Εμπαπέ ήταν οφσάιντ, αλλά ο διαιτητής μας είπε ότι ο Γκαρθία βρήκε τη μπάλα και έτσι ξεκίνησε μια νέα φάση. Αυτό όμως δεν βγάζει νόημα. Προσπάθησε να κόψει τη μπάλα επειδή υπέθεσε πως ο Εμπαπέ δεν είναι οφσάιντ, οπότε έπραξε όπως θα έπραττε και κάθε αμυντικός» τόνισε ο αρχηγός της Ισπανίας Σέρχιο Μπούσκετς.

Μέχρι στιγμής, ο κανονισμός ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως… Οι Ισπανοί «βράζουν» και οι Γάλλοι πανηγυρίζουν άλλον έναν τίτλο…