Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Χρυσό «διπλό» της Εθνικής στη Γεωργία και πάει για τελικό στη Σουηδία

Αθλητισμός

Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι η Ελλάδα! Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ δεν ήταν καλή, αλλά βρήκε το γκολ που ξεκλείδωσε την Γεωργία με πέναλτι του Μπακασέτα στο 90’ και ο Πέλκας στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το κερασάκι στην… τούρτα για το τελικό 2-0, κρατώντας την Εθνική μας ομάδα ζωντανή και οδηγείται στον «τελικό» εναντίον της Σουηδίας, στη «μάχη» για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ.

Το ματς

Ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι, με την Ελλάδα να αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει τον έλεγχο και να απειλεί. Η κομπίνα στο 11’ και το γύρισμα του Μασούρα δεν κατέληξε σε γκολ, αλλά ένα λεπτό αργότερα η Εθνική βρήκε δίχτυα με τον Ανδρούτσο να γυρίζει στον Παυλίδη για το 1-0. Παρόλα αυτά, το τσεκάρισμα του VAR έδειξε ότι η μπάλα πριν το γκολ είχε βγει εκτός τεσσάρων γραμμών και το τέρμα δεν μέτρησε σωστά. Ωστόσο, στο 24ο λεπτό το VAR δεν… παρενέβη όταν φάνηκε η μπάλα και ο Λόρια παρέα να περνάνε τη γραμμή του τέρματος από την κεφαλιά του Τζαβέλλα, στερώντας το προβάδισμα για την Ελλάδα.

Το ματς πήγαινε καλά για την Εθνική, αλλά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει μετά το μισάωρο και το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Φαν’τ Σχιπ έβγαλε Παυλίδη και έβαλε Πέλκα, έκανε πιο… κοντό και ευέλικτο το σχήμα της γαλανόλευκης. Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως θα ήθελε ο Ολλανδός τεχνικός, αφού η Ελλάδα δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να απειλήσει. Τα… κακά μαντάτα από τη Σουηδία που «ξεχείλωνε» το σκορ απέναντι στο Κόσοβο έρχονταν, με την πίεση να αυξανόταν για τους φιλοξενούμενους.

Τα νεύρα και οι κάρτες είχαν αντικαταστήσει τον καλό ρυθμό, γκολ δεν υπήρχε και όλα έδειχναν πως η Ελλάδα θα χάσει την ευκαιρία. Ένα πέναλτι-δώρο, που εξετάστηκε μέσω VAR, όμως εδωσε τη λύση για την Ελλάδα, με τον Μπακασέτα στο 90ο λεπτό να νικάει από τα 11 βήματα τον Λόρια για το 1-0 και να δίνει το σύνθημα για έντονους πανηγυρισμούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Πέλκας να κάνει το κλέψιμο στο φινάλε, να βγει τετ-α-τετ και το σουτ του να κοντράρει, κρεμώντας τον αντίπαλο κίπερ για το τελικό 2-0.

Με αυτή τη νίκη η Εθνική ομάδα έφτασε τους 9 βαθμούς και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση, αλλά για να έχει αντίκρισμα η αποψινή νίκη θα πρέπει να κερδίσει την ερχόμενη Τρίτη (12/10) την Σουηδία στη Στοχόλμη.

Οι Σκανδιναβοί κέρδισαν το Κόσοβο και έχουν 12 βαθμούς, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 13. Στην προτελευταία θέση είναι το Κόσοβο με 4 πόντους και η Γεωργία είναι στον πάτο με μόλις 1 πόντο.

Τα αποτελέσματα

Γεωργία – Ελλάδα 0-2
Σουηδία – Κόσοβο 3-0

Η βαθμολογία

Ισπανία 13
Σουηδία 12
Ελλάδα 9
Κόσοβο 4
Γεωργία 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Σουηδία – Ελλάδα (12/10, 21:45)
Κόσοβο – Γεωργία (12/10, 21:45)

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2742 της Πέμπτης. Στη δεύτερη κατηγορία (5) αναδείχθηκαν 4 τυχεροί που κερδίζουν από 100.000 ευρώ. Δείτ...

Φόρτωση άρθρων...