Τρίτη
03 Οκτωβρίου 2023

Κίνα: 20 ακόμα αγάλματα του «Πήλινου Στρατού» έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι

Ακόμη 20 αγάλματα πήλινων στρατιωτών ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Κίνα. Τα αγάλματα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής δίπλα στο ταφικό μνημείο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ. 

Οι φιγούρες των πολεμιστών έχουν κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος, και εκτιμάται ότι φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στη «μετά θάνατον ζωή».

Ο πήλινος στρατός πιστεύεται ότι αποτελείται από συνολικά 8.000 πολεμιστές που βρίσκονται σε συνολικά τρεις λάκκους περίπου ένα μίλι βορειοανατολικά του μαυσωλείου του αυτοκράτορα Qin Shi Huang (259 π.Χ. έως 210 π.Χ.), ο οποίος προχώρησε σε ενοποίηση της Κίνας το 221 π.Χ.

Μέχρι σήμερα, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει περίπου 2.000 από αυτούς τους πολεμιστές, οι οποίοι θάφτηκαν με όπλα όπως βαλλίστρες, λόγχες και ξίφη, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να είναι άθικτα.

Οι φιγούρες που βρέθηκαν δεν είναι σε καλή κατάσταση, και οι ειδικοί στο Μουσείο Μαυσωλείου Αυτοκράτορα πρόκειται να τους αποκαταστήσουν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο China Global Television Network (CGTN).

Ο «πήλινος στρατός» δημιουργήθηκε με εντολή του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ ο οποίος έγινε βασιλιάς μιας κινέζικης πολιτείας στην περίοδο των εφτά Μαχόμενων Πολιτειών της κινέζικης ιστορίας το 246 π.Χ. σε ηλικία 13 ετών. 

Το 221 π.Χ. έχοντας ενοποιήσει όλες τις μαχόμενες κινέζικες πολιτείες σε μία χώρα, η οποία ονομάστηκε από το όνομά του Κίνα, έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας της. Κυβέρνησε μέχρι τον θάνατό του, το 207 με 210 π.Χ. σε ηλικία 50 ετών. 

Για την ενοποίηση της αυτοκρατορίας ο Τσιν Σι Χουάνγκ θέσπισε ενιαίες διοικητικές δομές και ενίσχυσε τις υποδομές.

Επέβαλε ενιαίες μονάδες σε βάρη και μέτρα, αλλά και μία γραπτή γλώσσα, δημιούργησε μία σειρά οχυρώσεων που αργότερα αποτέλεσαν τη βάση για το Σινικό Τείχος, ενώ έφτιαξε δίκτυα δρόμων και καναλιών.

Ο Τσιν Σι Χουάνγκ ήταν ο μοναδικός αυτοκράτορας της δυναστείας των Τσιν, ενώ τον διαδέχθηκε η δυναστεία των Χαν. 
Αναφορές θέλουν τον Τσιν Σι Χουάνγκ να αναζητάει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής. 

Περίπου 700.000 άτομα εργάστηκαν για τρεις δεκαετίες μέχρι να ολοκληρωθεί το ταφικό μνημείο όπου βρέθηκε ο πήλινος στρατός, ένα έργο που σταμάτησε εξαιτίας εξεγέρσεων. 

Χρειάστηκαν τουλάχιστον 2.000 χρόνια μέχρι η θαμμένη αυτή αυτοκρατορία να έρθει στο φως και όπως δείχνουν οι πρόσφατες ανακαλύψεις, υπάρχουν πολλά ακόμα ευρήματα να έρθουν στο φως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος ταραντούλας (εικόνες)

Ένα νέο είδος αράχνης ταραντούλας ανακαλύφθηκε βαθιά σε ένα μαγκρόβιο δάσος στην Ταϊλάνδη. Σε αυτό το δάσος ένα μικροσκοπικό, φωτεινό μπλε πλασματάκι ήταν φωλιασμένο μέσα στον αυτο...

«Υπερήπειρος» θα μπορούσε να καταστήσει τη Γη ακατοίκητη σε 250 εκατ. χρόνια

Ο σχηματισμός μιας υπερηπείρου στη Γη θα μπορούσε να εξαφανίσει τους ανθρώπους και κάθε άλλο θηλαστικό που υπάρχει ακόμα γύρω στα 250 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό αναφέρει μία έρευνα. ...

Αλιγάτορας εντοπίστηκε χωρίς άνω γνάθο

Ένας αλιγάτορας με μισό ρύγχος πιάστηκε από τις αμερικάνικες Αρχές στη Φλόριντα. Ο αλιγάτορας είχε σπείρει τον τρόμο σε ένα πάρκο σε πόλη της Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Eustacia Kanter...

Φόρτωση άρθρων...