Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

Αμερικανός δίνει 370 δολάρια το μήνα για να ζει σε ελληνικό αεροπλάνο μέσα στο δάσος (Photos)

Viral

O Campbell, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, είχε όνειρο να ζήσει σε αεροπλάνο από όταν ήταν 15 ετών. Για αρκετά χρόνια επεδίωκε να κάνει τη σκέψη του πραγματικότητα και αναζητούσε τον τρόπο. 

Το 1999 απευθύνθηκε σε μία εταιρεία διάσωσης (salvage) για να του βρει ένα αεροπλάνο. Μετά από αναζήτηση μηνών, η εταιρεία βρήκε το Boeing 727 των 200 θέσεων στην Ελλάδα και ο Campbell πλήρωσε 100.000 δολάρια για να το αποκτήσει. 

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον, προκειμένου να είναι έτοιμο για τον νέο του ιδιοκτήτη. Αφαιρέθηκαν οι κινητήρες και όταν το αεροσκάφος ήταν «κατοικίσιμο», ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Campbell, μέσω από τους δρόμους και το κέντρο του Χίλμσπορο. Μια όχι και ιδιαίτερα οικονομική διαδικασία, αφού κόστισε 120.000 δολάρια.

Τα έξοδα όμως δεν σταμάτησαν εκεί αλλά και η διαδικασία ανακαίνισης, η οποία διήρκησε δύο χρόνια.

Αμερικανός δίνει 370 δολάρια το μήνα για να ζει σε ελληνικό αεροπλάνο μέσα στο δάσος

Η ιστορία του αεροπλάνου

Πρόκειται για το αεροπλάνο που μετέφερε την σορό του Αριστοτέλη Ωνάση για να ταφεί στην Ελλάδα, μετά τον θάνατό του, το 1975.

Ο 73χρονος ξόδεψε επιπλέον 15.000 δολάρια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι. Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νιπτήρα, ένα φορητό πλυντήριο, ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν ντουλάπι για τα τρόφιμά του.

Αντί για κουζίνα, ο Campbell έχει ένα φούρνο μικροκυμάτων και ένα μικρό φουρνάκι, όμως λέει ότι σπάνια τα χρησιμοποιεί, αφού δεν μαγειρεύει.
Πλάι στον χώρο της κουζίνας, ο Campbell έχει έναν μαλακό καναπέ, τον οποίο χρησιμοποιεί και για να κοιμάται, αλλά και τον πάγκο εργασίας του.

Τα μηνιαία έξοδά του για το «σπίτι» του ανέρχονται σε 370 δολάρια τον μήνα (περίπου 350 ευρώ), καθώς δίνει 220 δολάρια τον μήνα σε φόρους για το ακίνητο και από 100 έως 250 δολάρια τον μήνα για ρεύμα.

Τον περισσότερο χρόνο του, ο Campbell τον περνά επισκευάζοντας παλιούς υπολογιστές και κάνοντας ξεναγήσεις στο αεροπλάνο του.
Καθώς μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, ελπίζει ότι μια μέρα θα έχει ένα αεροπλάνο για να μένει και εκεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ηλιακή κηλίδα που έστειλε την ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα στη Γη έστειλε μια και στον Άρη

Μια ακόμη καταιγίδα φορτισμένων σωματιδίων η οποία χτύπησε τον πλανήτη Άρη προκλήθηκε από την ίδια γιγάντια ηλιακή κηλίδα που πριν από ένα μήνα προκάλεσε μια από τις ισχυρότερες γε...

Ένα πέναλτι που έγραψε ιστορία πριν από 48 χρόνια – Πώς ο Τσέχος Πανένκα ξεγέλασε τον Ζεπ Μάγιερ (Video)

Σαράντα οκτώ χρόνια πέρασαν από ένα από τα πιο διάσημα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στις 20 Ιουνίου 1976, ο Αντονίν Πανένκα σκόραρε με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση πέναλτι, το ...

Φόρτωση άρθρων...