Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Ανταρκτική: Επιστήμονες θα χαρτογραφήσουν με drone τις επιπτώσεις της Kλιματικής Aλλαγής

Ομάδα επιστημόνων και μηχανικών προσγειώθηκε στην Ανταρκτική για να δοκιμάσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που θα βοηθήσει τους ειδικούς να προβλέψουν τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο θα χαρτογραφήσει περιοχές της ηπείρου που ήταν απαγορευμένες για τους ερευνητές.

Το drone δοκιμάστηκε σε ακραίες καιρικές συνθήκες γύρω από τις υψηλότερες κορυφές της Ουαλίας.

Το πρώτο του πείραμα θα ερευνήσει τα βουνά κάτω από ένα στρώμα πάγου για να προβλέψει πόσο γρήγορα ο πάγος θα μπορούσε να λιώσει και να τροφοδοτήσει την παγκόσμια άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Οι επιστήμονες θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα την Ανταρκτική, αλλά περιορίζονται από την υπάρχουσα τεχνολογία.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και οι ξαφνικές καταιγίδες είναι συνηθισμένες. Αυτές οι επικίνδυνες συνθήκες, καθώς και οι σκοτεινοί χειμώνες και η ανάγκη μεταφοράς πιλότων και μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων, θέτουν περιορισμούς στη χρήση των παραδοσιακών επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το BBC, το drone δοκιμάστηκε στο Llanbedr, Eryri (που ονομάζεται επίσης Snowdonia) στη βόρεια Ουαλία – ένα αντίγραφο των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του εδάφους της Ανταρκτικής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Φόρτωση άρθρων...