Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ιταλία αποδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελλήνων στη Μεσόγειο

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Οι υπεύθυνοι του αρχαιολογικού πάρκου της περιοχής Πέστουμ-Βέλια, στην Καμπανία, ανακοίνωσαν ότι οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ναό του 6ου αιώνα προ Χριστού αφιερωμένο στην Αθηνά. Ο ναός είχε αμφορείς και δυο κράνη, ιδιαίτερης ιστορικής αξίας.

Κατά πάσα πιθανότητα τα κράνη αυτά μεταφέρθηκαν στην Καμπανία από την αρχαία Αλέρια, ελληνική αποικία της Κορσικής, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Εκεί ακριβώς όπου το 540 π.Χ. πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ναυμαχία που έφερε αντιμέτωπους τους Έλληνες με τους Καρχηδόνες και τους Ετρούσκους.

Τα πλοία των Ελλήνων υπερίσχυσαν, αλλά στη συνέχεια, λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί, οι «Έλληνες της Κορσικής» αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη νήσο και να ιδρύσουν την αποικία της Ελέας, στην Κάτω Ιταλία.

Τα κράνη, που ήρθαν στο φως με τις ανασκαφές, είναι πιθανότατα ετρουσκικά, ένα πολεμικό λάφυρο που οι Έλληνες προσέφεραν στους θεούς.

Η ανακάλυψη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ελλήνων στον πολιτισμό και το εμπόριο της Μεσογείου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Φόρτωση άρθρων...