Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αυστραλία: Φάλαινα έφτασε στα ρηχά και κολυμβητές άρχισαν να την αγγίζουν

Viral

Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει κολυμβητές στην παραλία Leighton, κοντά στο Περθ της Αυστραλίας, να πλησιάζουν μια φάλαινα που κολυμπάει κοντά στην ακτή.

Στις εικόνες, η φάλαινα φαίνεται να έχει φτάσει σε ρηχά νερά και να τραβάει την προσοχή των λουόμενων, πριν επιστρέψει σε βαθιά νερά.

Η θαλάσσια βιολόγος Δρ Natalie Sinclair δήλωσε ότι το θηλαστικό θα μπορούσε να κινδυνεύσει και ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά ήταν «ασυνήθιστη και επικίνδυνη».

Ακόμα, προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν τόσο κοντά κινδυνεύουν να αποπροσανατολίσουν τη φάλαινα και ότι το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση είναι να «αφήσει κανείς τη φάλαινα ήσυχη» και να αφήσει τις όποιες προσπάθειες διάσωσης στους επαγγελματίες.

«Η εγγύτητα των ατόμων με τη φάλαινα εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για το ζώο, αλλά και για τους εμπλεκόμενους», πρόσθεσε η θαλάσσια βιολόγος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...