Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί – Το 2023 θα ξεκινήσει τις πτήσεις του το πρώτο

Viral

Από το 2023 ξεκινά τις πτήσεις του το πρώτο ιπτάμενο ταξί της Βρετανίας, καθώς θα περάσει στο επόμενο στάδιο των δοκιμών του.

Το VX4, όπως ονομάζεται, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο. Μάλιστα, έχει ήδη πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις σε μικρό υψόμετρο, ενώ στην επόμενη φάση θα ξεκινήσει δοκιμές στα 50 πόδια, με ταχύτητα 25 μίλια ανά ώρα.

Αργότερα εντός του έτους, ο στόχος είναι να προχωρήσει σε υψηλότερες και ταχύτερες πτήσεις, σε υψόμετρα μεταξύ 5.000 και 10.000 ποδιών και σε ταχύτητες έως και 90 μίλια ανά ώρα.

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος κατασκευάστηκε από την GKN στο Μπρίστολ και ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις δοκιμών της Vertical στο Cotswolds. Στόχος είναι η πιστοποίηση του VX4 το 2025, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του σε πλήρη κλίμακα.

Η Vertical είναι μια από τις πολλές εταιρείες που αγωνίζονται για να φέρουν την «επανάσταση» στην αγορά των μαζικών μεταφορών. 

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θεωρούνται ως μια φθηνότερη, πιο αθόρυβη και χωρίς εκπομπές εναλλακτική λύση σε σύγκριση με τα ελικόπτερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νότια Κορέα: Πώς το Δαχτυλίδι της Σεούλ φέρνει το μέλλον στα λούνα παρκ (εικόνες)

Εντυπωσιακό φαίνεται πως είναι το μέλλον στα λούνα παρκ. Ένας μηχανικός από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Φέρις, πρότεινε ένα μηχανισμό ανύψωσης ανθρώπων σε μεγάλο ύψος. Η ιδέα ...

Πως χρησιμοποιούν το YouTube και το Chat GPT οι χάκερς

Νέους τρόπους για να εισβάλουν στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών βρίσκουν οι χάκερς. Όπως αναφέρει η εταιρεία ηλεκτρονικής ασφάλειας CloudSec, οι χάκερς άρχισαν να διοχετεύουν...

Φόρτωση άρθρων...