Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Η Μόνα Λίζα «τραγουδάει» ραπ χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)

Viral

Η Μόνα Λίζα μπορεί πλέον να κάνει κάτι περισσότερο από το να χαμογελάει, χάρη στη νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ερευνητές της Microsoft παρουσίασαν λεπτομερώς ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξαν, το οποίο μπορεί να λάβει μια ακίνητη εικόνα ενός προσώπου και ένα ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία κάποιου και να δημιουργήσει αυτόματα ένα ρεαλιστικό βίντεο. Τα βίντεο - τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν από πραγματικά πρόσωπα σε φωτογραφίες, καθώς και από κινούμενα σχέδια ή έργα τέχνης - είναι πλήρη με συναρπαστικό συγχρονισμό χειλιών και φυσικές κινήσεις προσώπου.

Σε ένα βίντεο επίδειξης, οι ερευνητές έδειξαν πώς έδωσαν φωνή και κίνηση στη Μόνα Λίζα για να απαγγείλει ένα κωμικό ραπ τραγούδι που στην πραγματικότητα είχε τραγουδήσει σε μια εκπομπή προ δεκαετίας η διάσημη ηθοποιός, Anne Hathaway.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο (Video&εικόνες)

Ένα νέο ανθρωποειδές ρομπότ που μαθαίνει γρηγορότερα και κοστίζει λιγότερο δημιούργησε η «Sanctuary AI». Η καναδική εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε το νέο της ρομπότ. ...

Φόρτωση άρθρων...