Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Πώς η θερμοκρασία των δακτύλων μας προδίδει τους κωδικούς μας

Viral

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας πέρα από τα πολλά καλά που έχει φέρει στις ζωή μας έχει φέρει και κάποια κακά. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης παρουσίασαν μια ακόμη μέθοδο που μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα.

Όταν πληκτρολογούμε κάτι παράγεται θερμότητα στην συσκευή της πληκτρολόγησης. Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονόμασαν ThermoSecure. Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια επίδειξη στην οποία μια θερμική κάμερα που διαθέτει το ThermoSecure μπορεί να καταγράψει εικόνες σε μια συσκευή στην οποία κάποιος πληκτρολόγησε ένα password και οι εικόνες αποκάλυψαν τον κωδικό.

Μπορεί κάποιος με μια τέτοια θερμική κάμερα να δει τον κωδικό που πληκτρολόγησε κάποιος σε ένα μηχάνημα ΑΤΜ σε τράπεζα ή αν μπορέσει να καταγράψει την θερμική εικόνα ενός κινητού τηλεφώνου όταν ο κάτοχος του πατήσει τον κωδικό εισόδου του και έτσι αν καταφέρει να πάρει την συσκευή αυτή στα χέρια του να μπορεί να την ανοίξει.
 
Αυτό μπορεί να κάνει η θερμική κάμερα και με το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή.

Στις δοκιμές που έγιναν η θερμική κάμερα κατάφερε να ανακτήσει τα passwords με ποσοστό επιτυχίας 86% σε χρονικό διάστημα 20 δευτερολέπτων μετά την πληκτρολόγηση του κωδικού και με ποσοστό 67% σε χρονικό διάστημα 60 δευτερολέπτων μετά την καταγραφή του κωδικού. Αν κάποιος περάσει «αθώα» δίπλα από μια συσκευή στην οποία κάποιος μόλις έχει πληκτρολογήσει ένα password και καταφέρει να τραβήξει μια εικόνα με θερμική κάμερα θα αποκτήσει πιθανότατα τον κωδικό.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μυστήριο με τον τρομακτικό ήχο που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας – Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Mμυστήριο έχει προκαλέσει τρομακτικός ήχος που καταγράφηκε στα βάθη της θάλασσας στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Γης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν την αλήθεια, παρά τις θεωρίες συνωμ...

Φόρτωση άρθρων...