Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Βρετανία: Πώς κάμερες «κυνηγούν» την ηχορύπανση στους δρόμους

Viral

Κάμερες οι οποίες «κυνηγούν» την ηχορύπανση στους δρόμους θα τοποθετηθούν στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία θα αρχίσει να τοποθετεί σε διάφορα σημεία κάμερες που μπορούν να εντοπίζουν οχήματα που προκαλούν ηχορύπανση και να καταγράφουν τα στοιχεία τους.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε πρώτη φάση σε διάφορα οδικά δίκτυα της Βρετανίας στα οποία πραγματοποιούνται συχνά «κόντρες», παράνομοι αγώνες ταχύτητας, όπου συμμετέχουν συνήθως νεαρής ηλικίας άτομα που έχουν τροποποιήσει τα αυτοκίνητα τους (μηχανές, εξατμίσεις) με τρόπο τέτοιο ώστε ανάμεσα στα άλλα να παράγουν πολύ μεγάλο θόρυβο.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η ηχορύπανση στις αστικές περιοχές συνδέεται με την εμφάνιση διαφόρων σοβαρών παθήσεων στον άνθρωπο.

Μια έρευνα που έγινε για λογαριασμό της Βρετανικής κυβέρνηση αναφέρει ότι το κόστος της ηχορύπανσης στην οικονομία, κυρίως από όσους χάνουν το βραδινό ύπνο τους εξαιτίας της ανέρχεται σε περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έχασε τον σκύλο του στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την βρήκε μετά από ένα χρόνο στη Βοσνία

Ο Remy Dargere κατάφερε να επανενωθεί με τoν σκυλο του, Raïka, ένα χρόνο μετά. Ο Γάλλος τουρίστας βρισκόταν στην Ελλάδα για οδοιπορικό, έχοντας ως παρέα την σκυλίτσα του. Στις 7 Απ...

Ο ποντιακός χορός του Ιμάμογλου στο χωριό του

Με την ψυχή του γιόρτασε τον θρίαμβό του στην Κωνσταντινούπολη ο Εκρέμ Ιμάμογλου, καθώς αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά δήμαρχος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου πανηγύρισε με ποντιακ...

Φόρτωση άρθρων...