Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βαλεντίνα Καφόλα: Κολύμπησε 140 μέτρα κάτω από παγωμένη λίμνη και ξαναπήρε το παγκόσμιο ρεκόρ

Για μόλις 36 ώρες κράτησε στα χέρια της το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης χωρίς οξυγόνο η Γιασούκο Οζέκι από την Ιαπωνία, καθώς η Κροάτισσα Βαλεντίνα Καφόλα επανέφερε το όνομά της στο υψηλότερο σημείο της συγκεκριμένης λίστας.

Η Βαλεντίνα Καφόλα παίρνει μια βαθιά ανάσα και επί ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα καταδύεται και κολυμπά χωρίς οξυγόνο κάτω από τα παγωμένα νερά της λίμνης Αντερσέλβα στις Ιταλικές Άλπεις.

Η Κροάτισσα αθλήτρια με μόνη βοήθεια το μονό βατραχοπέδιλο διανύει απόσταση 140 μέτρων κάτω από το παχύ στρώμα πάγου. Καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης με άπνοια αποδεικνύοντας τη δύναμη, την αντοχή και τη θέληση της. 

«Νιώθω πολύ καλά. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που όλες μου οι προσπάθειες απέδωσαν. Έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης κάτω από τον πάγο, το οποίο είναι 140 μέτρα και είμαι τόσο χαρούμενη γι’ αυτό», δήλωσε η αθλήτρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ της Καφόλα σημειώθηκε το 2017. Πριν από μερικές ημέρες η Γιασούκο Οζέκι, από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, κολύμπησε 126 μέτρα χωρίς οξυγόνο κάνοντας δική της την κορυφή του κόσμου μετά από επτά χρόνια. Η Βαλεντίνα Καφόλα επιχείρησε και τελικά κατάφερε να επαναφέρει το όνομά της στην κορυφή των παγκοσμίων ρεκόρ σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Για την Καφόλα το νέο της ρεκόρ είναι ένας προσωπικός θρίαμβος, όμως όπως είπε οι άλλοι αθλητές πρέπει να το βλέπουν ως έμπνευση γατί τα εμπόδια πρέπει να ξεπερνιούνται και τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Επόμενος στόχος της 27χρονης αθλήτριας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης στο Βελιγράδι, τον ερχόμενο Ιούλιο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε δημοπρασία το χρυσό ρολόι που φορούσε ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού

Ένα χρυσό ρολόι που φορούσε ο Τζον Τζέικομπ Άστορ IV, μέλος της πλούσιας οικογένειας Άστορ και ο πλουσιότερος επιβάτης του Τιτανικού, θα βγει προς πώληση σε δημοπρασία αναμνηστικών...

Φόρτωση άρθρων...