Στο Κιλιμάντζαρο άφησε την τελευταία του ανάσα ένας γνωστός κωπηλάτης του καγιάκ, ο Αλεξάντερ Ντόμπα, ο οποίος διέσχισε μόνος του τρεις φορές τον Ατλαντικό.

Η οικογένειά του 74χρονου κωπηλάτη ανακοίνωσε στο Facebook, «με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάντζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του».

Ο Αλεξάντερ Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάντζαρο, στα 5.891 μέτρα. Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάβαση, όμως, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να τον επαναφέρουν στη ζωή, σύμφωνα με πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο 74χρονος ήταν συνταξιούχος μηχανικός και έγινε διάσημος αφού διέπλευσε μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτώβριος 2010-Φεβρουάριος 2011, κωπηλάτησε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και τη δεύτερη από τη Λισσαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014).

Την τρίτη φορά ο κωπήλατης ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες.