Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Μία πίκλα που «πετάχτηκε» από μπέργκερ και κόλλησε στο ταβάνι πωλείται 6.300 δολάρια! (Photo)

Viral

Ένας καλλιτέχνης πέταξε μια πίκλα από μπέργκερ σε ταβάνι γκαλερί και τώρα πωλείται ως έργο τέχνης στη τιμή των 6.300 δολαρίων. Αυτό γνωστοποίησε η Michael Lett Gallery.

Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Matthew Griffin είχε παραγγείλει πρόσφατα ένα χάμπουργκερ σε ταχυφαγείο της Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και μετά μπήκε στη γκαλερί Michael Lett Gallery. Στην συνέχεια, έβγαλε μια πίκλα από το μπέργκερ του και την πέταξε στο ταβάνι ως έκθεμα.

Το έργο φέρει την επωνυμία «Pickle» και εντάσσεται στο πλαίσιο έκθεσης έργων από καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύει η Fine Arts, Sydney κατόπιν πρόσκλησης από τη Michael Lett. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά νέα έργα τεσσάρων καλλιτεχνών τα οποία αγγίζουν τα θέματα της παροδικότητας, της απόστασης και του χρόνου. Το να πετάξει κανείς μια πίκλα στο ταβάνι είναι παράδειγμα «απόστασης».

Το κείμενο που έγραψαν από τη Fine Arts, Sydney στην ανάρτηση του «Pickle» στο Instagram αποθαρρύνει όσους σκεφτούν ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια φάρσα· γνωστοποίησαν επίσης και τα συστατικά του Mcdonald χάμπουργκερ.

Οι αντιδράσεις ήταν μικτές αν και κάποιος σχολίασε «μ’ έβγαλε έξω από ένα Mcdonald’s η αστυνομία επειδή το έκανα αυτό όταν ήμουν έφηβος. Τώρα, είναι τέχνη».

Mιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο διευθυντής της Fine Arts, Sydney, ο Ryan Moore, υπογράμμισε ότι δεν πολυσκέφτεται να χαρακτηρίσει τέχνη το έργο του Griffin δηλώνοντας πως εν γένει ο ρόλος των καλλιτεχνών είναι να φιλοτεχνούν και κάνουν πράγματα και όχι να αποφασίζουν αν κάτι είναι τέχνη ή όχι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη