Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ποια χώρα γιορτάζει τα Χριστούγεννα τέσσερις μήνες

Viral

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται όλο τον Δεκέμβριο και σε ορισμένες χώρες, για ένα σημαντικό διάστημα του Νοεμβρίου.
Σε μία χώρα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα τέσσερις μήνες. Πρόκειται για τις Φιλιππίνες.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται κατά τους μήνες «ber», όπως λέγονται στις Φιλιππίνες. Οι μήνες «ber» είναι οι Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος.

«Με τον πολλαπλασιασμό των εμπορικών κέντρων, πρώτα στη Μανίλα και αργότερα στις επαρχίες, τα κάλαντα των Χριστουγέννων άρχισαν να ακούγονται αμέσως μετά την Ημέρα των Αγίων Πάντων [την] 1η Νοεμβρίου», δήλωσε ο Joven Cuanang, νευρολόγος και λάτρης του πολιτισμού στις Φιλιππίνες. «Αυτό ήταν για να προσελκύσει τους ανθρώπους να αρχίσουν να ψωνίζουν για δώρα Χριστουγέννων – βασιζόταν στο εμπόριο».

Τα καταστήματα λιανικής που προωθούν εμπορεύματα με θέμα τα Χριστούγεννα νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν είναι υπεύθυνα για τη λεγόμενη «χριστουγεννιάτικη εμπορευματοποίηση» σε πολλές χώρες. Μια σημαντική διαφορά είναι ότι ενώ άλλοι καταδικάζουν την πρακτική, οι Φιλιππινέζοι την ασπάζονται σε μεγάλο βαθμό.

«Οι Φιλιππινέζοι αρχίζουν να φτιάχνουν δώρα, ή χριστουγεννιάτικα φαναράκια, ήδη από τον Σεπτέμβριο», είπε η Nelmida-Flores. «Τώρα, πολλά μέρη των νησιών έχουν το δικό τους σήμα κατατεθέν και χριστουγεννιάτικες θεματικές πλατείες και πάρκα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...