Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πρέβεζα: Μαρμάρινη κεφαλή ρωμαϊκής περιόδου ανασύρθηκε από τη θάλασσα (Photos)

Κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων ανασύρθηκε από θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, σε βάθος περίπου 10 μέτρων. 

Πρόκειται για εικονιστική κεφαλή αγάλματος, ρωμαϊκών χρόνων, πιθανότατα της περιόδου των Αντωνίνων ή των Σεβήρων (2ος – 3ος αι. μ.Χ.).

Η κεφαλή είναι κατασκευασμένη από πεντελικό μάρμαρο και είναι σχεδόν ακέραιη εκτός από τμήματα των βοστρύχων της κόμμωσης, τη μύτη, το δεξί αυτί καθώς και μικρό τμήμα του πηγουνιού, ενώ βρέθηκε εν μέρει καλυμμένη με θαλάσσιους οργανισμούς.

Η τοποθεσία στο Άκτιο υποδείχθηκε από τον Δημήτρη Καραμανίδη, που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το οποίο και συγκάλεσε κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχε και αρχαιολόγος της ΕΦΑ Πρέβεζας. 

Το κλιμάκιο παρακολούθησε την ανάσυρση και φρόντισε για τη μεταφορά του ευρήματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όπου ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαλάτωσης και συντήρησής του.

Πρέβεζα: Μαρμάρινη κεφαλή ρωμαϊκής περιόδου ανασύρθηκε από τη θάλασσα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι έτρωγαν οι άνθρωποι πριν από 15.000 χρόνια – Νέα έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε

Η αντίληψη ότι οι κοινωνίες των κυνηγών τροφοσυλλεκτών βασίζονταν σε σημαντικό βαθμό στο κρέας είχε επικρατήσει έως τώρα. Ωστόσο, νέα στοιχεία που προκύπτουν από μία πρωτοποριακή ...

Επιστήμονας λέει ότι ανακάλυψε την αιτία της κατάρας του Τουταγχαμών - Γιατί πέθαναν όλοι όσοι άνοιξαν τον τάφο του

Ένας επιστήμονας ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ» που πιστεύεται ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους που άνοιξαν τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών ...

Φόρτωση άρθρων...